Ha! ja już wiem po co ten przetarg, przynajmniej dla woj. Lubelskiego wg tego ogłoszenia http://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:281542-2012:TEXT:PL:HTML&src=0
o przetargu na przewozy kolejowe na terenie woj. Lubelskiego w latach 2014-2016 od podmiotu realizującego przewozy wymaga się minimum 5 szynobusów.
_________________ Polacy- weźmy przykład z Węgrów i pana premiera Orbana!
Z gazu łupkowego będą wielkie pieniądze- aż 4,90 za 1000m3.
dlatego podróżując newagiem w stronę Helu ZAWSZE wożę ze sobą klucz kwadrat i nie oczekuję łaski kierpocia, że może klima zadziała a może jednak nie. Sam sobie mini okienko otwieram. I nagle ilu kolegów mam obok, którzy chcą pożyczyć kluczyk
Przydałbyś się podczas ostatniej mojej jazdy pociągiem na Hel 2-go września. Ludzi było tyle, że we Władysławowie wzywano karetkę, bo parę osób zasłabło. Oczywiście na otwarcie okien nikt się nie zgodził.
_________________ Kłodzko-Wałbrzych - najpiękniejsza kolej świata.
Witam wszystkich. Jestem strażakiem i z racji wykonywanego zawodu, poszukuje informacji na temat stosowanych w Polsce szynobusów. Ze względu na brak opracowań w tej dziedzinie (jest dużo opracowań ratowniczych na temat klasycznych składów oraz tramwajów) chciałbym napisać materiał szkoleniowy który mógłby służyć strażakom jako informacja o zagrożeniach i metodzie postępowania podczas działań w zdarzeniach z udziałem tego typu pojazdów. Za wszelkie informacje i materiały z góry dziękuję.
Chodzi mi o bardziej szczegółowe i specjalistyczne informacje takie jak układy w pojeździe ich przebieg i zagrożenia jakie niosą ( hydrauliczne, paliwowy, wodny, elektryczny, hamulcowy, klimatyzacja), rodzaje stosowanego przeniesienia napędu, połączenie między członami pojazdu, możliwości podnoszenia, punkty podparcia przy podnoszeniu, możliwości awaryjnego dostępu do pojazdu, dostęp do układów szynobusa, konstrukcja samego wagonu, rodzaje szyb, miejsca w których możliwe jest wykonanie otworów do ewakuacji w poszyciu, awaryjne zatrzymywanie, blokowanie stojącego składu, ewentualne wyniki testów zderzeniowych, o ile coś takiego było przeprowadzane.
Wiem jak się oznacza punkty podparcia w pojazdach szynowych, chodzi mi o ich rozmieszczenie w szynobusie, bo niekoniecznie wszystkie są widoczne na pierwszy rzut oka, poza tym na skutek rożnych zdarzeń niekoniecznie sam znak przetrwa.
Punkty podparcia pudła szynobusu serii SA135, 222M, VT627, VT628 zawsze znajdują się na wysokości wózków, są oznakowane piktogramem oraz od dołu pudła z reguły jest zawsze zamontowane wzmocnienie... blacha z kratką o grubości 15mm
Wysłany: 27-01-2015, 13:52 Do kupienia szynobusy od komornika
Komornik Sądowy przy Sądzie Rejonowym w Brzegu podał do publicznej wiadomości, że w dniu 5 lutego 2015 roku, o godzinie 12 w Śląskim Zakładzie Przewozów Regionalnych (Bocznica) odbędzie się licytacja czterech autobusów szynowych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum