Ładowanie strony... proszę czekać!

Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj

FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   WERSJA MOBILNA   WYSZUKIWARKA   FB.COM/INFOKOLEJ

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Moja wycieczka
Autor Wiadomość

filip39 Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

PostWysłany: 03-09-2012, 20:35    Odpowiedz z cytatem

@pawelu mogłeś przejechać średnicową ze dwa razy to byś dobił do 1000 Smile

Na zakończenie wakacji z kolegą na Podróżniku i Bilecie Plus i niestety jeszcze z dodatkowymi biletami przejechaliśmy taką oto trasę:

1. Piątek 24.08

18:25 Regio Zielona Góra - Wrocław Główny (konduktor nic nie wiedział na temat biletu Plus, ale po dociekliwym przeczytaniu opisu na blankiecie zaakceptował)
22:35 TLK "Karkonosze" Wrocław Główny - Warszawa Zachodnia (przyjechał ok.15 minut w plecy, oczywiście zamieszanie z miejscówkami dołożyło kilka minut, ale do Warszawy nadrobił, po ruszeniu nastąpiło szukanie miejsc w pociągu, do Brzegu sytuacja się uspokoiła, choć dwie Ukrainki, które jechały na korytarzu dopiero przed Opolem zorientowały się, że mają miejscówki w innym wagonie, zaprowadziłem je tam i wolne miejsca w pozasłanianym szczelnie przedziale czekały Smile )

2. Sobota 25.08

7:00 TLK "Posejdon" Warszawa Zachodnia - Lublin (przyjechał z Kołobrzegu ok. 20 minut opóźniony, niestety żadnych informacji słownych, tylko drobnym maczkiem na tablicy świetlnej, opóźnienia do Lublina nie nadrobił ale kierpoć zgłosił przesiadkę na "Kasztelana")
9:50 Regio "Kasztelan" Lublin - Zamość (...czekał na "Posejdona", przesiadło się ok. 30 osób, z tego dość sporo kupowało bilety do Zamościa, siedzieliśmy blisko drużyny, mieli sporo roboty z wypisywaniem biletów, praktycznie do Rejowca klepali w maszynkę)
16:01 Regio Zamość - Zwierzyniec (obsługiwał podkarpacki SA 135, frekwencja już nie tak duża, ale jechały nawet dwie starsze panie do Horyńca do sanatorium) w Zwierzyńcu nocleg

3. Niedziela 26.08

6:26 TLK "Hetman" Zwierzyniec - Kraków Gł. (już w Zwierzyńcu nie było wolnych przedziałów, średnio w każdym 3-4 osoby, w Rzeszowie zauważyłem ciekawostkę, ludzie ładują się do pociągu zaraz jak wjedzie z Zamościa, mimo że w Rzeszowie dołączają 2 puste wagony, zrobiliśmy z tego użytek i zamiast w 6 osób do Krakowa dojechaliśmy sami w 2 w przedziale Smile )

20:34 TLK "Korsarz" Kraków Gł - Tczew (tu znów pojawił się problem z odczytywaniem miejscówek przez ludzi, większość nieświadomie siada na nie swoim miejscu, często nawet nie sprawdzając numeru wagonu, podróż przebiegła nadzwyczaj spokojnie, bez większych opóźnień, kończył się Podróżnik także ze względu na koszty wysiedliśmy w Tczewie)

4. Poniedziałek 27.08

6:17 Regio Tczew - Gdynia Chylonia (jak w większości porannych pociągów duża frekwencja, w dwóch jednostkach w Tczewie ponad 100%, ale siedzące się udało zdobyć)

10:44 Regio Gdynia Chylonia - Jurata (niestety na żadnym helskim nie udało mi się przejechać bipą Hmm , trafiały się za to składy złożone z 4 bonanz, w tym jednej żółto-niebieskiej)

15:19 Regio Jastarnia - Gdynia Główna (spacer brzegiem Bałtyku zaliczony, kąpiel także, do Gdyni trafiliśmy na ten sam skład, którym przyjechaliśmy na półwysep, we Władysławowie minęliśmy dwuczłonową bipę i dwie bonanzy do Helu)

SKM Gdynia Główna - Gdańsk Główny - Gdynia Chylonia (spacer i obiad (polecam harcówkę na Starym Mieście) w Gdańsku i powrót na nocleg (i prysznic Very Happy ) trójmiejską SKM-ką

5. Wtorek 28.08

8:37 TLK Mieszko Gdynia Główna - Zielona Góra (od Gdyni jechała jakaś grupa, mieli zarezerwowane 4 przedziały, od Gdańska w przedziale 7 osób, aż do Poznania, później trochę luźniej)

Tak na podsumowanie. Łącznie przejechaliśmy 2864 km. To było moje pierwsze takie kółeczko, szczerze mówiąc myślałem, że gorzej zniosę te nocki, ale jednak noclegi wciśnięte pomiędzy spełniły doskonale swoje zadanie. Cieszy, że ludzie jeżdżą do Zamościa szynobusami, to pokazuje że można i tu duże brawa dla UM woj. lubelskiego. To teraz czekamy na kolejne wakacje Smile

Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

pawelu Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

PostWysłany: 03-09-2012, 21:42    Odpowiedz z cytatem

filip39: piękna wycieczka po Polsce, sporo pociągów i kilka pięknych miejsc zaliczyłeś. Przede wszystkim Roztocze, i w Krakowie kilka godzin pobyłeś, i jakże uroczy zakątek Polski jakim jest Półwysep Helski. To miejsce uwielbiam, o każdej porze roku już tam byłem. Jak byłem jeszcze w szkole średniej do Juraty i Chałup się na wakacje jeździło.
Dobrze, że "Kasztelan" zaczekał, bo dla mnie w sobotę to właśnie podróż "Posejdonem" była najbardziej stresująca, bo niestety w zeszłym roku dopiero za trzecim podejściem udało mi się złapać przesiadkę w Lublinie. Dwa razy tylko kurz pozostał po "Kasztelanie", mimo że przesiadka była zgłaszana.
Co do Biletu Plus to widzę, że w każdej części kraju mają jeszcze z tym problemy.
Także tak jak napisałeś na końcu, wypada czekać na kolejne wakacje Smile Na szczęście tylko około 300 dni zostało do nich Język
Powrót do góry

Przyjaciel

PostWysłany: 03-09-2012, 22:35    Odpowiedz z cytatem

Roztocze było nie pierwszy raz, próbowałem jeszcze zrobić tak, żeby do Krakowa pojechać przez Horyniec Jarosław, ale to by za długo trwało, może uda się tam jeszcze wrócić. Wcześniej miałem okazję przejechać tą trasą jeszcze dawnym pośpiechem "Roztocze", pamiętam wtedy na nocnym była nawet bonanza Smile Na Roztocze zawsze chętnie wracam, mam nadzieję, że za rok znów się uda.

Powrót do góry

zeek Płeć:Mężczyzna
Użytkownik

PostWysłany: 11-09-2012, 21:52    Odpowiedz z cytatem

Witam
Może zaproponuje mi ktoś kółeczko z Rzeszowa?na ten weekend?Z Wrocławiem w roli głównej.Bo próbuję coś wymyślić ale kiepsko mi to idzie :(Zależy mi żeby we Wrocku ze 4 godz być i nie nocować na żadnej stacji tylko w pociągach.No i powrót przed 6 w poniedzialek Wink
Powrót do góry

xMICHCIOx Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

PostWysłany: 11-09-2012, 23:50    Odpowiedz z cytatem

18:34 - 21:48 TLK 38510 Przemyślanin Rzeszów Gł. - Kraków Gł.
23:57 - 12:21 TLK 35202 Monciak-Krupówki Kraków Gł. - Gdynia Gł.
14:30 - 19:12 TLK 18105 Rybak Gdynia Gł. - Szczecin Gł.
21:34 - 04:36 TLK 83205 Przemyślanin Szczecin Gł. - Wrocław Gł.
15:33 - 00:40 TLK 83110 Wołodyjowski Wrocław Gł. - Rzeszów Gł.

Możesz wybrać prędszego z Wrocławia o 11:31 (w Rzeszowie 20:35) TLK Kossaka.
Powrót do góry

zeek Płeć:Mężczyzna
Użytkownik

PostWysłany: 12-09-2012, 06:13    Odpowiedz z cytatem

Dziękuję bardzo :)jakoś do głowy mi nie przyszło że mogę we Wrocławiu być w niedzielę Śmiech
Powrót do góry

pawelu Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

PostWysłany: 12-09-2012, 08:58    Odpowiedz z cytatem

zeek: Pomysł Twojej wycieczki xMICHCIOx podał bardzo dobry, tylko teraz musisz tak zrobić żeby nie płacić dwa razy za miejscówkę w "Przemyślaninie", bowiem wyjazd przed 19 w piątek powoduje, że musisz kupić bilet jednorazowy z Rzeszowa do Sędziszowa Młp., tam jesteś na 19:04, a więc dalej już się łapiesz na Podróżnika.
Powrót do góry

Przyjaciel

PostWysłany: 12-09-2012, 20:35    Odpowiedz z cytatem

Po prostu starczy, że @zeek kupi jedną miejscówkę na Przemyślanina i do Podróżnika zwykły bilet na ten brakujący odcinek, miejscówki nie są przypisywane do konkretnych biletów także nie ma tu żadnego problemu.

Powrót do góry

Rzeszowianin Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

PostWysłany: 12-09-2012, 22:09    Odpowiedz z cytatem

Zeek jesli szukasz dodatkowo towarzystwa to chetnie sie przylacze : Trojmiasto i Wroclaw znam doskonale (we Wroclawiu mieszkalem 8 lat) wiec moge oprowadzic ..
Powrót do góry

xMICHCIOx Płeć:Mężczyzna
Przyjaciel

PostWysłany: 13-09-2012, 15:11    Odpowiedz z cytatem

Ewentualnie zamiast Przemyślanina do Krakowa możesz jechać R 126 (19:20 - 23:12).

Nie wiem jak to cenowo wyjdzie bo system PRów coś nawala a e-IC wskazuje na zbyt krótki odcinek między Rzeszowem a Sędziszowem Małopolskim.
Powrót do góry

Hamer Płeć:Mężczyzna
Użytkownik

PostWysłany: 13-12-2012, 15:15    Odpowiedz z cytatem

Uwalili moje pociągi i lipa w przyszłym roku z kołeczek po Kaszubach !!!
Evil or Very Mad

majka12890 Płeć:Kobieta
Użytkownik

PostWysłany: 17-01-2013, 11:29    Odpowiedz z cytatem

Coraz mniej tras...

zuziamarzec123 Płeć:Kobieta
Użytkownik

PostWysłany: 23-01-2013, 11:39    Odpowiedz z cytatem

Moja najdłuższa wycieszka to była trasa z Zamościa do Kołobrzegu - 11 km:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Strona 3 z 3 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Odpowiedz do tematu