Wysłany: 20-09-2012, 10:23 Brak opcji kupna biletu z przesiadką w automacie biletowym
Brak opcji kupna biletu z przesiadką w automacie biletowym. Ostatnio w Gdańsku dworzec w nocy był zamknięty do 3.30 chciałem kupić w łączonym automacie biletowym PR+IC bilet na TLK z przesiadką na inne TLK. Niestety z niezrozumiałych powodów automat IC (podobnie jak strona internetowa IC a także automat PR). Nie oferują one biletów z przesiadką. Jest to niezrozumiałe, po co mam czekać do 6-tej na bezpośredni pociąg skoro o 4-tej mam taki z przesiadką i jeszcze mimo przesiadki, krócej jedzie. Ostatecznie kupiłem w kasie po 3.30 ale automat wyraźnie jest niedopracowany.
No niestety, przewoźnicy zdają się kłaść przysłowiową "lachę" na połączenia przesiadkowe w "nowoczesnych" kanałach dystrybucji...
To nie jest błąd, to jest świadoma rezygnacja z takiej oferty.
Brajdak, nie pleć, automaty o których pisze Tomasz należą do zewnętrznej firmy, a za dystrybucję biletów płaci jej zarówno PIC, jak i PRy. I ma się to zupełnie nijak do sprzedaży biletów na przesiadkę!
A w przypadku połączeń przesiadkowych typu TLK + TLK da się zrobić, żeby kupić bilet w automacie na "pierwszą" TLKę, potem w pociągu uzyskać adnotację DALEJ, i w "drugiej" TLK uiścić tylko opłatę?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum