apropo kas to ciekawa jest sytuacja na dwrcu łódź kaliska, zaraz po wejsciu do hali głównej po lewej stronie mamy pierwsza kase i zawsze jest tam luz i spokoj. Dlaczego: ano daltego, za na tej kasie jest napisane ze jest tam sprzedaz biletów miedzynarodowych (najwieksza trzcionka) a nieco nizej ze krajowych wiec nikt tam nic wlasciwie nie kupuje bo wszyscy w pelnym biegu z reguly spoznieni pedza do zwyklych kas nieco dalej
Jutro nastąpi oficjalne przejęcie kas biletowych Przewozów Regionalnych przez ajenta na Dolnym Śląsku min. w Jeleniej Górze i Wałbrzychu Mieście.
[ Dodano: 29-09-2012, 10:46 ]
I oczywiście w Jeleniej Górze i w Wałbrzychu po przejęciu kas jeden wielki bałagan. Ajent zatrudnił ludzi, którzy nie mają pojęcia o wydawaniu biletów. Niestety połowa ludzi, którzy wczoraj chcieli kupić bilet odeszła do pociągu bez biletu.
Na początku lipca zamknięto kasę biletową na Dworcu Zachodnim w Olsztynie. Spółka PKP Intercity, która ją wcześniej prowadziła, tłumaczyła wówczas, że nie jest to dla nich opłacalne. Apele mieszkańców niczego nie zmieniły. 1 października na stację Olsztyn Zachodni wróciła kasa biletowa... PR.
Jesli chca zamykac kasy biletowe to niech dopracuja automaty biletowe. Wczoraj testowalem taki automat z ciekawosci. Na polaczenie z Gdanska do Katowic oferowal mi bilet za 69zl lub za 111zl na to samo polaczenie. A w kasie zaplacilem 74zl, bo caly pociag byl objety rezerwacja.
Victoria i po Ci ta kasa w Bytomiu? Nie liczbą mieszkańców sie to ocenia, tylko liczbą podróżnych. Na stacji Bytom są dość małe potoki pasażerskie, jeden pociąg dalekobieżny + kilka regionalnych do Kluczborka, Wielunia i Katowic. Ile razy przejeżdzałem przez Bytom i byłem w hali dworcowej, praktycznie nikogo nie widziałem stojącego przy kasie, raz na 20 minut przyszła jakaś osoba kupić bilet. Panie kasjerki siedziały tam i nudziły sie popijając herbatkę. Bilety możesz kupić w pociagu bez dopłaty.
A czemu nie może być tak, jak w Norwegii? Tam można sobie kupić bilet przez internet, a potem i tak się go drukuje albo w kasie, albo w automacie. Każda stacja ma automat, a te większe także kasy. Działają poczekalnie, jest czysto i schludno.
Rozmawiałem niedawno z jedną Panią kasjerką i zamknąć mają też Trzebinię, Oświęcim i Krzeszowice. Mam nadzieję, że jednak coś źle zrozumiałem...
Jutro (08.10) otwarcie ofert w kolejnym już przetargu na ajencje kas w Oświęcimiu, Trzebini i Tuchowie. Jak znowu nie będzie chętnych to niestety ale los tych kas jest przesądzony.
Kasa PR w Oświęcimiu i Trzebini zostaje. Są chętni na ajencje. Gorzej z Tuchowem - brak chętnych.
Tomek-Gliwice -Usunięty- Gość
Wysłany: 16-11-2012, 17:04
Rozmawiałem z Panią kasjerką w Gliwicach. 3 kasy (jedna z informacją) Przewozów Regionalnych zostaną zlikwidowane na dworcu w Gliwicach. Ich miejsce zajmą kasy KŚ, tylko z biletami na KŚ. Zostaną dwie kasy IC w Gliwicach, kolejki gwarantowane...od 8 grudnia. 200 tyś. miasto.
w tuchowie ajent nie ma sznas się utzrymać,znowu tak dużo ludzi tu nie jeździ.zupełnie inna sprawa ztrzebinią i oświęcimiem,gdzie kasy wzięła jedna z naczelniczek z MZPR,która przeszła na emeryturę,mając wieloletnie znajomości na kolei załatwiła sobie tańszy czynsz,kasjerki które chciały to same przejąć po ich zwolnieniu nie miałyby szans urobić naewt na czunsz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum