Wysłany: 29-09-2012, 05:16 Wyjazd studencki do Rumunii
Witajcie!
Za tydzień wyjeżdżam z przyjaciółmi na wymianę studencką do Rumunii. Planujemy przejazd na linii Koszalin -> Katowice -> Budapeszt -> Arad -> Constanta, korzystając z usług TLK, pociągu Pośpiesznego, InterCity oraz Schnellzug. Na niektóre panie w kasach PKP średnio jest co liczyć (dowiedzieliśmy się, że zniżki obowiązują tylko w Polsce), dlatego pytam Was, mając nadzieję, że będziecie zorientowani. Z potrzebnych danych - podróżujemy w 3 osoby, wszyscy mamy polskie legitymacje studenckie, żaden z nas nie ma ukończonych 26 lat.
- na jakie zniżki możemy liczyć w pozostałych 3 pociągach relacji: Pośpieszny Warszawa Wschodnia-Budapeszt, IC Budapeszt-Targu Mures i Schnellzug Arad-Mangalia?
- chcielibyśmy dopłacić za kuszetki - czy kuszetki na tych trasach nie wykluczają się wzajemnie ze zniżkami?
Liczę na Waszą pomoc, dziękuję z góry i pozdrawiam!
Kupujecie bilety na trasie od siebie do Zebrzydowic(gr) na Chopina pozniej przejezdzacie do Bohumina (na trasie Zebrzydowice gr - Bohumin nic wam nie zrobia bo konduktorow wladza konczy sie w Zebrzydowicach) W Bohuminie kupujecie u konduktora bilety do Breclav (gr) jedzie was kilku wiec jest ulga grupowa . Pozniej kupujecie do Budapesztu itd .
O ofercie SparDay w pociagu Chopin powie wam wujek google
Na SparDay/Night nie ma co liczyć, jeśli wyjazd jest już za tydzień. Ja bym proponował dojazd autokarem do Wiednia, stamtąd są bezpośrednie połączenia do Bukaresztu, a z Bukaresztu to już tylko 2 i pół godziny jazdy do Constanty To wg mnie najprostsza opcja, aczkolwiek nie wiem jak to wychodzi cenowo.
Okej, dzięki za wszystkie propozycje.
Chciałbym tylko podkreślić, że moje pytania nie dotyczą innych opcji transportu, prosiłbym więc, żeby wypowiadały się osoby, które wiedzą coś na temat zniżek, o które pytam. Trasy raczej nie będziemy zmieniać, bo lepszej nie znaleźliśmy, chodzi mi więc tylko o zniżki - czy w pociągach, o których piszę (pośpiech do Budapesztu, Intercity i Schnellzug) są zniżki studenckie, na które byśmy się łapali, lub jakieś inne, np. do 26 roku życia?
Bilet na polski odcinek do Zebrzydowic jak na TLK wiec studencka (kupcie od razu na cala trase)
Odcinek czeski : ulga grupowa : niewiem ile osob jedzie ale w Czechach grupa to juz dwie osoby
Po lewej stronie wpiszcie dane wyjazdu a następnie Cautare, nastepnie potwierdzacie podane dane połączenia i rezerwacje i ceny sprawdzacie poprzez kliknięcie obrazka w kolumnie Pret.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum