Ładowanie strony... proszę czekać!

Jeśli strona nie chce się załadować kliknij Tutaj

FORUM@INFOKOLEJ.PL   INFOKOLEJ.PL   WERSJA MOBILNA   WYSZUKIWARKA   FB.COM/INFOKOLEJ

Poprzedni temat :: Następny temat
Przykład wniosku - gdzie znaleźć?
Autor Wiadomość

Valdek90 Płeć:Mężczyzna
Użytkownik

PostWysłany: 15-10-2012, 17:23   Przykład wniosku - gdzie znaleźć? Odpowiedz z cytatem

Czy wiecie może gdzie w internecie można znaleźć prawidłowy przykład wniosku, który powinienem złożyć jeżeli chcę wypowiedzieć umowę zawartą na czas określony? Chcę wcześniej po prostu zrezygnować, ale chcę też porządnie to wszystko załatwić. Nie mam pieniędzy na to żeby iść do prawnika po poradę, może w internecie znacie jakieś przydatne portale? Znalazłem jakiś wniosek na internecie, ale nie mam pojęcia czy jest dobrze napisany, kto go napisał i czy w ogóle jest aktualny.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Sunny Płeć:Kobieta
Użytkownik

PostWysłany: 15-10-2012, 17:46    Odpowiedz z cytatem

Valdek90, do pracodawcy nie składasz wniosku tylko pismo, a konkretnie wypowiedzenie umowy o pracę. Takie pismo musisz sam napisać, bo nie ma gotowych druków do wypełnienia. Poradzisz sobie w skleceniu dwóch zdań podrzędnie złożonych czy mam pomóc?

Victoria Płeć:Kobieta
Asystentka Admina
Asystentka Admina

PostWysłany: 15-10-2012, 18:24    Odpowiedz z cytatem

Sunny, nie bądź złośliwa. To nie wina młodzieży, że poziom nauczania w szkołach równa w dół, a nowa matura przypomina kalambury.

Valdek90, napisz krótkie pisemko tak jak mówi Sunny. Przykładowo:

Cytat:
Miejscowość, data

Imię i nazwisko
Adres zamieszkania

Nazwa i
adres pracodawcy

WNIOSEK O ROZWIĄZANIE UMOWY O PRACĘ ZA POROZUMIENIEM STRON

Proszę o wyrażenie zgody na rozwiązanie umowy o pracę na mocy porozumienia stron, ze skutkiem rozwiązania stosunku pracy na dzień .....

Podpis

Pracodawca może ale nie musi przychylić się do twojej prośby, wtedy obowiązuje kodeksowy okres wypowiedzenia umowy o pracę, zależny od stażu pracy u danego pracodawcy. Dla zatrudnionych krócej niż pół roku będą to dwa tygodnie. Przy pracy dłuższej niż pół roku, ale krótszej niż trzy lata - okres wypowiedzenia wynosi miesiąc, a dla pracowników, którzy pracowali ponad trzy lata - trzy miesiące.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Użytkownik

PostWysłany: 18-10-2012, 11:18    Odpowiedz z cytatem

No nie wiem czy jest to takie łatwe. Jakby chodziło o dwa zdania to sam potrafiłbym sklecić, ale w kadrach powiedziano mi, że ma być to profesjonalne pismo bo inaczej wszystko będą odrzucać. Dlatego chciałem zapytać tutaj. No nic, znalazłem fajną i ciekawą stronkę radapracownikow pl i tam jest sporo wzorów, może tam będzie coś odpowiedniego dla mnie. No i będę pewny, że pismo będzie prawidłowo napisane.
Powrót do góry

Pirat Płeć:Mężczyzna
Webmaster

PostWysłany: 18-10-2012, 11:24    Odpowiedz z cytatem

Valdek90, baba z kadr nie może ci niczego odrzucić. Ma przyjąć każde pismo od pracownika kierowane do pracodawcy. Taki jest jej zasrany obowiązek. Nie jej rolą jest ocenianie wartości merytorycznej takich pism.

To co napisała Victoria jest wystarczające. Krótko, zwięźle i na temat. Gdy kiedyś się zwalniałem to złożyłem pismo podobnej treści.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Użytkownik

PostWysłany: 16-11-2012, 17:51    Odpowiedz z cytatem

Już złożyłem, ściągnąłem sobie z tej stronki rady pracowników. Bardzo profesjonalne. Czekam teraz na rozpatrzenie bo szef był na jakimś urlopie i nic do tej pory nie wiadomo. Ale bałagan tam mają niezły. Mam nadzieję, że na początku tygodnia już będę coś wiedział bo szczerze powiedziawszy to już nie mam ochoty tam pracować.
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu