Ale tam nie było mowy o połączeniu Szczecin - Pasewalk - Lubeka, tylko o kierunku berlińskim. Więc chodzi jedynie o elektryfikację Passow - Gumieńce i porządny remont linii na tym odcinku.
[ Dodano: 27-09-2012, 22:04 ]
Mykolej napisał/a:
UWAGA dziennikarze RK wprowadzili swoich czytelników w błąd publikując ten wykaz, i tu moje przykłady:
- wczoraj RK pisał, że "Niemcy chcą szybszych połączeń ze Szczecinem" linią przez Gumieńce i o jej przyszłej modernizacji oraz elektryfikacji, a dziś (dzięki RK) dowiadujemy się, że linia jest przeznaczona do fizycznej likwidacji???
Przeczytaj jeszcze raz artykuł, a zwłaszcza załączniki, potem przestudiuj mapę węzła szczecińskiego, a dopiero potem pisz o swoich odkryciach. Na razie chrzanisz bez sensu
Podpowiem Ci, żebyś nie musiał szukać
W wykazie nie ma linii nr 408 ani 409, czyli tych wiodących z SG przez Gumieńce do granicy.
Ale żeby było śmieszniej są tam linie nr 406, 432 i 433. A to oznacza całkowite odcięcie od reszty sieci Z.Ch. Police i UWAGA lokomotywowni Szczecin Wzg. Hetmańskie
Tak! Realizacja wymysłów mądrych głów z McK skutkowałaby końcem PR w województwie, bo nie miałyby one dostępu do swojego zaplecza technicznego!
To byłby HIT of THE YEAR
Jest szansa na reaktywację linii 411 Stargard Szczeciński-Pyrzyce do ruchu pasażerskiego!!!
Cytat:
Urząd Marszałkowski przewiduje zastosowanie prawa opcji polegającego na rozszerzeniu zamówienia określonego w pierwszym zadaniu o przewozy pasażerskie na liniach kolejowych: nr 411 – Stargard Szczeciński – Pyrzyce
Celem plebiscytu jest zidentyfikowanie możliwych projektów kolejowych do nowych Regionalnych Programów Operacyjnych perspektywy 2014-2020 i wysondowanie poparcie społecznego dla tych propozycji.
Dzięki nowej perspektywie unijnej linia D29-411 może zostać przywrócona do ruchu pasażerskiego poprzez modernizację.
Ogromna prośba do wszystkich osób lubiących fanpage Kolej w Stargardzie ODDAJCIE SWÓJ GŁOS NA TEN PROJEKT, to od was zależy czy projekt rewitalizacji znajdzie się na liście nowych Regionalnych Programów Operacyjnych perspektywy 2014-2020 !.
i kliknąć myszką w moduł "Oceń ten projekt" z gwiadkami, znajdujący się na stronie.(Proszę o zaznaczenie 5 gwiazdek )
Nieważna jest wysokość oceny (nie będzie to uwzględniane), tylko liczba kliknięć. Głosowanie trwa do 20 listopada.
MIEJMY WPŁYW NA PRZYSZŁOŚĆ LINI KOLEJOWEJ D29-411 STARGARD SZCZECIŃSKI - PYRZYCE !
Fajna sprawa i byłoby dobrze, gdyby powstało połączenie Stargard - Pyrzyce.
Z tego co wiem, w Pyrzycach jest albo był stary, zniszczony dworzec PKP i już nieczynne połączenie kolejowe.
Gdyby to wszystko przywrócić do życia, wyremontować pyrzycki dworzec, to ciekawie by to wyglądało.
Mieszkałem za Pyrzycami, w Brzesku, a to jest wieś. Znam trochę Pyrzyce.
Wybacz, skopiowałem swój tekst z 2014 r. czyli jeszcze przed zmianą nazwy miasta i usunięcia z niej przymiotnika "Szczeciński" są też tacy, którzy zobaczyli by opis Stargard-Pyrzyce i przyczepili się że w tamtych latach był "Szczeciński"
[ Dodano: 04-06-2017, 15:14 ]
Diken napisał/a:
Fajna sprawa i byłoby dobrze, gdyby powstało połączenie Stargard - Pyrzyce.
Z tego co wiem, w Pyrzycach jest albo był stary, zniszczony dworzec PKP i już nieczynne połączenie kolejowe.
Gdyby to wszystko przywrócić do życia, wyremontować pyrzycki dworzec, to ciekawie by to wyglądało.
Mieszkałem za Pyrzycami, w Brzesku, a to jest wieś. Znam trochę Pyrzyce.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum