Witam
Zastanawiam się czy we Wrocławiu nie ma zapotrzebowania na mobilnych informatorów na Dworcu Głównym, chociażby z okazji zmiany rozkładu czy też szczytu przewozowego. Orientujecie się do kogo można się zwrócić z takim zapytaniem? Wysłałem maila do Intercity, ale nie liczę na odpowiedź, wolałbym jakiś namiar na kogoś bezpośrednio we Wrocławiu. A pytanie w ogóle z tej okazji, że np. w Poznaniu pojawiło się ogłoszenie na nabór w charakterze takiej osoby
Z góry dzięki za info
_________________ Tylko człowiek wolny się buntuje,
niewolnicy są posłuszni.
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 23-11-2012, 16:18
Tak, widziałem tych informatorów w Krakowie. Typowe foki jak na ankietach, nie majace bladego pojecia ani o dworcu, ani o rozkladzie, ani o niczym. Kompletnie nie ogarniaja, a gdy jakis podrozny pyta sie je o cos, to maja przerażone miny i nie potrafia udzielic satysfakcjonujacej odpowiedzi. Na cholere tacy informatorzy, kolej tylko kase traci na takich synekurach.
Duzo lepsi byliby mikole, mimo iż pewnie przez połowę czasu biegaliby z aparatami, ale na pewno wytlumaczyliby zawiłe kwestie rozkładów lepiej niż tzw. foki.
No ja w Katowicach spotkałem tych "informatorów" i się zdziwiłem , bo za to "nie odpowiadają" , za tamto też.
Nic , kompletnie nic .
Ale u mnie w robocie jest to samo . Ja się interesuję i kontroluje rozkład , zwracam uwagę na szczegóły ,
ale dla 2/3 to tylko kwestia "przyjść , dostać kasę i wyjść" a na mnie patrzą jak na idiotę bo nie patrzę na kasę, tylko na potrzebę klienta.....
Kurcze, jak to jest praca sezonowa to ja bym się chętnie skusił
Chciałbym zmienić stereotyp bojącej się foki która pierdzi w stołek i pokazuje ludziom swój niedasizm Z całym szacunkiem do kolegów - zależy mi tylko na dobru kolei.
A może ktoś wie czy Przewozy Regionalne też bawią się w takie rzeczy : ) Grzesik wiesz coś może?
Praktycznie cały grudzień mam wolny za dużo jeżdżę pociągami, pomogę z chęcią szarym pasażerom rozwikłać wszelkie zawiłości, i spotkam się z ludźmi MK-olami - myślę że to będzie fajna przygoda.
Niestety ja odpadam bo oni chcą tylko studentów spróbuje w przyszłym roku jak bedę studiował, albo pójdę do KŚ albo PR-ów albo do jakiejkolwiek innej konkurencji.
Ale dobrze że chociaż PKP IC daje mi Max 26 szkoda że nie chcą oni mojej pracy.
Pozdrawiam i powodzenia wszystkim którzy się dostali na wolontariat w PKP IC : )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum