sam kiedyś o takiej pracy marzyłem, ale aktualnie już mi się odwidziało
Zostań pracownikiem na wagonie restauracyjnym WARS
Branża / Kategoria: Gastronomia / Katering
Stanowisko: Inne
Forma zatrudnienia: Umowa o pracę
Rodzaj pracy: Stała
Miasto: Gdynia- Kraków
Opinie i dyskusje: Forum praca
dane kontaktowe:
Właściciel wagonu restauracyjnego WARS,
zatrudni kelnerkę na stanowisko:
- Pracownik Obsługi Klienta na wagonie restauracyjnym
WYMAGANIA:
- Dyspozycyjność
- Pozytywna energia
- Zaangażowanie
- Wysoka kultura osobista
- Książeczka sanepidu będzie dodatkowym atutem
oferujemy:
- Pracę w renomowanej firmie, w młodym zespole
- Umowę o pracę po ukończonym okresie próbnym
- Duże możliwości rozwoju
- Wysokie wynagrodzenie
- Trening przygotowujący do samodzielnej pracy
- Skolenia
opis dodatkowy:
CV ze zdjęciem prosimy wysyłać na adres kazmierczak1986@gmail.com
Z wybranymi kandydatami skontaktujemy się telefonicznie, bądź mailowo.
swoją drogą to NA tym wagonie to zimą będzie trochę wiało
No dobra ale jakbym jakieś dziewczynie chciałbym powiedzieć to co nie wolno? Kurde wkurza mnie taka postawa, wszystko pod siebie, lubieć siebie to też dawać siebie innym : )
No cóż to ta dziewczyna będzie jeździć busem i pracować w knajpie za większe pieniądze a ona lubi tak jeździć pociągami po Polsce, no cóż zapach benzyny też jest dobry : )
Miałem okazję w te lato być na wagonie warsowskim pociągu łączącego północ z południem Polski i z powrotem przez dwie doby. I szczerze? Zrezygnowałem, ponieważ bywa tak, że trzeba mieć na głowie: 1. wózek z napojami, przekąskami; 2. "salę" wagonową; 3. kuchnię (sporządzanie potraw z menu); 4. bar. Z wózkiem trzeba się naszarpać, choćby w przejściach międzywagonowych. Mankamentem takiej pracy są ograniczenia w czasie odpoczynku, który de facto jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania fizjologii człowieka, bo według mnie trzeba być hard-corem, żeby wyjeżdżać ze stacji początkowej o godzinie 8, przyjeżdżać o północy i po 3,5 godzinie z powrotem kolejne kilkanaście godzin. Daję tak dla przykładu, bo wiem, że być może nie jest tak na wszystkich pociągach.
A co pracy 13 godzin czy ile tam to jest niemożliwe a jeśli tak to jest łamanie praw pracowniczych, ale nie wierzę żeby kurde tak baby maltretowali w pociągach.
Tomasz - to jest zgodne z prawem. Nie ma takiego przepisu prawa pracy, który by zabraniał pracy dłuższej niż 8 godzin na dobę. A jest co najmniej jedno stanowisko pracy na kolei, gdzie czas pracy wynosi ok. 40-50 godzin. I możesz nie wierzyć, ale są na nie tłumy chętnych..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum