W Żorach na dworcu PKP została zamknięta poczekalnia dlatego że nie ma już sklepu zoologicznego drzwi zabite blachą okna zabite płytami dworzec odstrasza podróżnych.
roman_bukowno -Usunięty- Gość
Wysłany: 27-12-2012, 00:01
Ale Panowie... Spójrzcie na to wszystko trzeźwo. Kasy były i będą zamykane. Mamy takie czasy. Myślicie że w Zachodniej Europie wszystko jest cacy? Będąc 6 lat temu w Niemczech, sam się zdziwiłem. Byłem na 11 stacjach i na każdym dworcu kasy pozabijane dechami!!!
W naszych czasach na mniejszych dworcach nie ma szans na to, że prowadzenie kasy biletowej będzie dochodowe. Czasy Komuny już się skończyły. Mamy kapitalizm. Te czasy już nie wrócą i nie biadolcie, że gdzieś w Żorach, czy Orzeszu kasa jest zamykana!
Niemcy na większości Stacji i przystankach, pozabijali (DOSŁOWNIE) kasy DYKTĄ! Z Tym, że po zamknięciu kasy pojawiły się na peronach biletomaty proste w obsłudze...
roman_bukowno, bo Niemcy nie chcą z kas korzystać...
Kupując bilet w kasie trzeba za to zapłacić 2 euro.
_________________ Pozdrawiam
Jacek
roman_bukowno -Usunięty- Gość
Wysłany: 27-12-2012, 00:59
jackii i dobrze! Ja będąc MK chciałbym aby wszystko wyglądało jak w latach 70, czy 80-tych. Jest mi przykro, ale patrząc na obecne czasy, gdzie pieniądz rządzi naszym życiem i prawami rynku, to w mniejszych miejscowościach powinno się je zamykać ustawiając w ich miejsce biletomat...
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 27-12-2012, 08:02
Do tego, że kasy są zamykane, należy się przyzwyczajać. Ale, że PKP kurczowo trzyma się tych budynków, które są demolowane, niszczeją, stanowią wątpliwą reklamę dla miast/gmin gdzie się znajdują, miast przekazać je gminom, na których terenie leżą (często za długi) - tego nie potrafię zrozumieć.
Ale ja nie rozumiem tego narzekania... bilet na pociąg regionalny można bez problemu kupić w pociągu, masz nawet większą pewność że dostaniesz prawidłowy bilet. Co do pociągów dalekobieżnych gdzie już może być większy problem (miejscówki) to nikt mi nie mówi że z Raciborza czy Żor jeździ dużo ludzi takimi pociągami. Jeszcze Rybnik zrozumiem bo to dość duże miasto, Czechowice i Pszczyna podobnie ale już raczej dlatego że ruch pociągów dalekobieżnych jest tam większy.
Wysłany: 13-09-2018, 15:20 Likwidacja Kasy KŚ w Czechowicach Dziedzicach?
...Kasy Biletowe KŚ działają na każdym głównym Dworcu Kolejowym oraz kilku Przystankach Osobowych w Województwie. Podobnie ma się rzecz z Kasą Biletową w Czechowicach Dziedzicach (Dwa okienka kasowe - przyp.red.), która - gdyby nie była również Kasą Konduktorską - już dawno by nie istniała. Mimo 2 czynnych okienek, kasa miesięcznie generuje wpływy na poziomie dziennego utargu kasy w Żywcu. Koleje Śląskie zastanawiają się nad likwidacją Kasy, wraz z przeniesieniem Kasy Konduktorskiej do Żywca lub Bielska Białej. Ostateczna decyzja ma zostać podjęta do grudnia...
Ale tam serio nie ma ruchu...a 2 okienka to głupota. 2 okienka to powinny być właśnie w Żywcu lub w Pszczynie, Tychach....a na pewno jedno w Katowicach Ligocie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum