Taniej? REGIOkarnet to jednorazowy wydatek 129 zł. Nie każdy jeździ na tyle często z PRami, żeby wyjść na tym "do przodu". Nie każdy zdecyduje się na takie wiązanie się z konkretnym przewoźnikiem.
To teraz popatrz ile kosztuje jednorazowy bilet na RE z Katowic do Warszawy i skalkuluj to sobie.
Podobno Bilet Plus został wycofany...
Informacja pochodzi z okienka kasy biletowej w Oświęcimiu. (31 XII 2012r. po godz. 19)
Nie mniej jednak po kilkunastu minutach szperania w papierach na temat taryf przewoźników a także telegramach w systemie kasowym udało mi się zakupić Bilet Podróżnika a do niego Bilet Plus na pierwszy weekend 2013r. w tejże kasie.
tyle ,ze w Oświęcimiu są te kasjerki,które do listopada pracowały w MZPR,,zostały zwolnione,kasę wzięła w ajencje naczelniczka z,Irena P.która przechodzi na emeryturę końcem stycznia
Zgadza się, jest tak jak pisze grzesik56, kasjerki zostały zwolnione a następnie przyjęte na nowo do kasy już agencyjnej, od tego czasu wydłużono godziny pracy kas.
danio, zależy na kogo trafisz - kiedyś byłem tylko zapytać o zajętość miejsc w TLK Wydmy to kasjerka wbiła wydruk biletu...
Nie chodzi mi o wskazanie na problem z wystawieniem biletów, bo znam kody ofert i nimi się posługiwałem tylko o to, że w związku z nowym cennikiem podobno Bilet Plus zostanie wycofany.
Tak twierdziła pani w okienku, że "gdzieś to widziała, że wycofują Plusa" po czym przy mnie przewertowała trzy zestawy po kilkadziesiąt kartek każdy z ofertami że tak to nazwę "niestandardowymi" w PR oraz IC. Naprawdę sporo tego było.
Tak sobie teraz myślę, że to mogło chodzić Bilet Plus ale ten od Kolei Wielkopolskich.
Żadne informacje o likwidacji Bilet Plus (PR) nie zostały ogłoszone.
Bilet Sąsiedzki to świetna oferta, którą już dawno temu należało wprowadzić. Mam nadzieję, że ludzie szybko się o niej dowiedzą i pomoże to upadającej kolei.
melocot, i tak przewoźnik nic na ulgach ustawowych nie traci Wówczas mogłaby to być ciekawa konkurencja dla komunikacji miejskiej w niektórych miastach :d
Tomek-Gliwice -Usunięty- Gość
Wysłany: 03-01-2013, 20:22
Czy Bilet Sieciowy Imienny, miesięczny PR-ów bez żadnych ulg, czyli normalny za 355 zł(kupiony w połowie grudnia)
obowiązuje w RE Przewozów Regionalnych.>?? Dzisiaj w RE Bolko z Lublina do Wrocławia, jedna drużyna konduktorska sprawdzała i było OK, następnie za Katwoicami pani konduktorka zakwestionowała ważność biletu, ja jednak się wykłóciłem i dojechałem do Gliwic. Na Boga co to za burdel??? Z tego co wiem Bilety Sieciowe obowiązują niezależnie od klasy i kategorii pociągu uruchamianego przez PR-y>??? Na infolinii potwierdzili że sieciówka w każdym pociągu uruchamianym przez PR-y, KD, Arriva i KŚ obowiązuje....czy ja mam wydrukować regulamin i go ze sobą wozić???? ??
Tak, bilet sieciowy imienny na wszystkie pociągi obowiązuje we wszystkich pociągach RE , IR i R.
Skoro dojechałeś, tzn że kierownik nie był pewny i próbował cię złapać. Ja też tak miałem. Na bilecie jest wyraźnie napisane że w klasie dowolnej.
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 04-01-2013, 14:09
Ciekawostka: bilet turystyczny na Regio/IR/RE jest droższy niż bilet turystyczny + Czechy. Prosząc o bilet +Czechy ma się rozszerzony zakres obowiązywania (nawet jak nie zamierza się korzystać z przejazdu w Czechach) a zostają 4 zl w kieszeni
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum