Rozumiem, że każda dziedzina robi postępy, ale akurat zastosowanie syntezatorów mowy w Katowicach mogli darować
Albo przynajmniej porządnie się do tego przyłożyć, bo - przykładowo - zamiast "Dąbrowa Górnicza Ząbkowice" automat czyta "Dąbrowa Górnicza Ząbk" i to bardzo niewyraźnie. "Atramentu" zabrakło? Na plus trzeba przyznać, że głos syntezatora jest bardzo przyjemny i - powiedziałbym - radosny:)
Czy "automat zapowiadający" na dworcu w Katowicach został zwolniony czy się zepsuł? Byłem 30.12, byłem dziś i "żywa kobieta" zapowiadała. Dodatkowo na niektórych peronach nie działaly wyświetlacze. Tzn działały i wyświetlały coś w stylu "proszę słuchać zapowiedzi"
Nie ma, zrezygnowano i bardzo dobrze. Peron 4 stoi w miejscu nie wiem, ale zupełnie nic a nic nie robią, peron 2 i 3 był robiony hurtem, ale 4 to tak jak by na "odczep się".
W hali nowego dworca zrobione jest już przejście do dworca autobusowego.
_________________ fb: podróże koleją. Zdjęcia, ciekawostki z podróży
Tunele i schody mogli zrobic lepiej. Wnetrze dworca przypomina mi dworzec wroclawski.
Dworzec autobusowy spieprzyli na maxa i odjezdza mniej autobusow niz przed remontem.
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 21-04-2013, 17:53
Rozwiązanie z ilością autobusów jest tymczasowe - były o tym artykuły po otwarciu.
Nie powiem Ci zbyt wiele na ten temat, bo nie korzystałem. Zszedłem raz zobaczyć jak to wyglada i wiało pustką, więc myślę, że układ pozwala na dużo więcej
Kolejny raz nie mogę się nadziwić, jak teraz wygląda dworzec w Katowicach, pamiętając dobrze jego poprzedni stan. Martwię się tylko, na ile dobrze będą o niego dbali, bo od tego wiele zależy. Niemniej teraz korzystanie jest o wiele przyjemniejsze. Czy jednak PRy nie mogły sobie chociaż jednej kasy zostawić? Tylko KŚ i IC, a przecież pociągów PR też sporo i nie tylko IR. Niektórych ofert nie da się kupić u innego przewoźnika. Zaskoczyło mnie też pozytywnie COP PKP IC. Chociaż większość ludzi stoi w kolejce do kas.
Ciekawostka ze wczoraj. Na tablicy odjazdów IR do Krakowa jechał przez: Mysłowice, Jaworzno Szczakowa, Jaworzno. I moje podwójne zdziwienie, pierwsze że Jaworzno i kolejne gdy sprawdziłem, że pewnie chodzi o Ciężkowice, na których ma postój. Aż taka popularna stacja?
Co do centrum obsługi pasażera PKP IC na dworcu w Katowicach, to też mam o nich pozytywne zdanie, bo kilka spraw załatwiałem i spotkałem się z profesjonalną obsługą, ale czasem, są tam ogromne kolejki i szkoda, że zamiast wszystkich stanowisk, są czynne 1 lub 2. Wydaje mi się, że taki punkt powinien być obsługiwany przez większą ilość pracowników i czasem, szybciej kupisz bilet w zwykłej kasie na hali niż w COP IC.
W COP sporo pasażerów załatwia reklamacje, pyta o rozkład jazdy, przejazdy grupowe, wycieczki itp, co powoduje kolejki a spotkałem się wielokrotnie z czynnym 1 stanowiskiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum