bilety te są honorowane. Co ciekawe nie ma problemu z zakupieniem biletu na trasę np. Żelisławice -> Sosnowiec Główny poprzez stronę Kolei Śląskich. Rozumiem, że jeśli KŚ sprzedają takie bilety to wszystko powinno być jasne. Zresztą bilety PR na całej trasie też są uznawane. Tylko czemu mam płacić więcej jak mogę mniej.
Najgorzej wychodzi zakup biletów w pociągach KŚ do Częstochowy a później kontynuacja z Częstochowy do np Żelisławic.
Bilet Kolei Śląskich kupiony na całą trasę Żelisławice ->Sosnowiec 17,85 zł w taryfie Silesia Weekend
Bilet Kolei Śląskich kupiony na całą trasę w taryfie normalnej 21 zł
Bilet przewozów regionalnych na całą trasę 22 *(było w zeszłym roku) aktualnie 23,60 zł
Bilet KŚ z Sosnowca do Częstochowy KŚ z adnotacją dalej. 15 zł (taryfa normalna) i bilet z Częstochowy do Żelisławic (bez kontynuacji km tylko normalnie wydany... 14,60 zł = 29,60 zł !!! - Najdroższy rodzaj przejazdu - dla ludzi którzy nie mają możliwości zakupu biletu w kasie dworcowej z powodu jej braku lub nie posiadających możliwości zakupu drogą elektroniczna). Interesujące jest jeszcze jedno. Bilet na całą trasę można kupić w kasie dworcowej PR natomiast przez stronę internetową już nie. Bilet na całą trasę można zakupić w ofercie internetowej KŚ natomiast u konduktora już nie. Zakupu biletu na całą trasę w kasie KŚ nie sprawdzałem.
Pozdrawiał
Paweł S.
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 11-01-2013, 10:22
Niestety, strona KŚ w temacie honorowanie biletów zatrzymała się na dacie 31.12.2012...
Dziękuję za odpowiedź . Ciekawe co będzie po 31 stycznia. Strasznie mieszają na tym odcinku. Nie wspominając już o likwidacji połączenia po godzinie 20:00 z Żelisławic. Praktycznie ostatnia możliwość ewakuacji z tego regionu jest ok 17 godziny :-/.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum