I kombinacji na tym bilecie było masę. Jeden odcinek mogłeś kilka razy pokonać.
No 2 doby to może za dużo ale tak jak teraz 24 godziny od godziny odjazdu jest ok. Nie da się na drugi dzień jechać znowu zato da się jechać póżniejszym pociągiem lub jechać z przerwą w jakimś mieście po drodze. A nie jak bilety z internetu tylko na konkretny pociąg.
Mnie osobiście wkurza jeszcze jedna rzecz: że przy każdej przesiadce muszę płacić ekstra za kolejną miejscówkę. Raz się zdarzyło, że z konieczności jechałem z Gdańska do Poznania wysiadając w Bydgoszczy i Gnieźnie. Szczęście, że nie było miejscówek, bo wydałbym 15 zł ekstra. Za jazdę, nawiasem mówiąc, w warunkach, jakich nie spotkałem nawet w niektórych "kiblach" trójmiejskiej SKM (kto jechał, ten wie).
_________________ Kłodzko-Wałbrzych - najpiękniejsza kolej świata.
tak jak teraz 24 godziny od godziny odjazdu jest ok. Nie da się na drugi dzień jechać znowu zato da się jechać póżniejszym pociągiem lub jechać z przerwą w jakimś mieście po drodze.
Jestem zdecydowanie przeciwny. Po to są kategorie pociągów, aby każde czymś się wyróżniały. Komfort i miejscówka, to expresy i in. a pospieszne są dla "mas", więc mają być najtańsze z dalekobieżnych. Poza tym, nie wszystkie pociągi cieszą się aż tak dużym zainteresowaniem, aby konieczne było wprowadzanie miejscówek. Uważam, że jeśli chcą mieć rezerwacje we wszystkich TLK, to cena max 2 zł. a najlepiej symbolicznie 1 zł. Wszystko powyżej, to po prostu dodatkowy zarobek.
Zawsze mnie ciekawiło robienie "przerw w podróży". Nigdy tego nie robiłem tego bo to logiczne że sprawdzający bilety uzna że bilet był wykorzystany...
No nie bardzo, bo jak kupie Szczecin - Kraków, to moge iść sobie na rynek we Wrocławiu pozwiedzać, wrócić po 3 godzinach i pojechać kolejnym do Krakowa. Nie raz tak robiłem w wielu miastach, bo oprócz kolei fotografuję zabytkowe miasta. Nigdy nikt mi nie mówił w kolejnym pociągu, że bilet już wykorzystany.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum