Idąc od strony Piłsudskiego w kierunku tunelu (obok poczty na skrzyżowaniu Małachowskiego, Dworcowej i Piłsudskiego) po koło 50 m po lewej stronie są dwa. Jest jeszcze jeden, ale nie pamiętam na którym - chyba na 3.
[ Dodano: 09-07-2010, 10:22 ]
peronie
_________________ Koniec degradacji-gminy dla Chełmska Śl. i Ruszowa
A swoją drogą zastanawiam się czy ceny są w nich dobrze zaprogramowane. Jak kupowałem pod koniec czerwca bilet na IR Prosna do Warszawy Wschodniej to za 390 km automat zażądał standardowej ceny 42 zł, a zgodnie z Taryfą PR w przypadku zakupu biletu w automacie powinno to być 40 zł. No 2 zł to nie majątek, ale chyba po to stworzono taryfę, żeby ją stosować.
Wczoraj kupowałem bilet w automacie w przejściu pod peronami, obok wejścia na peron 3. Zauważyłem, że jest już opcja "bilet okresowy". Czy orientuje się ktoś, jakie jeszcze zmiany wprowadzono w tych automatach? Czy można już kupować bilety na trasy z przesiadką?
Brak obsługi REGIOkarty to pomyłka. Zamiast wykorzystać automaty do promowania właśnie tego typu biletów, PR odsyłąją jej (nielicznych) posiadaczy do kas... Mam nadzieję że PR ma pomysł na kontynuację REGIOkarty, bo po drobnych korektach to będzie naprawdę dobra akcja lojalnościowa.
Rozumiem że kart płatniczych też nadal toto nie wspiera?
"W pociągach Przewozów Regionalnych wyjeżdżających ze stacji Wrocław Główny, można kupić bilet u konduktora bez dodatkowych opłat.Spółka Przewozy Regionalne, obsługująca między innymi pociągi REGIO i interREGIO, w związku z utrudnieniami przy zakupie biletów na tymczasowym dworcu we Wrocławiu, wprowadziła sprzedaż biletów u konduktorów bez dodatkowych opłat.Sprawa dotyczy wszystkich pociągów PR, odjeżdżających ze stacji Wrocław Główny"
Takie udogodnienie jeśli się nie mylę wprowadzono w kwietniu 2010.
W nowych biletomatach ustawianych w innych miastach, biletomat sam wybiera najkorzystniejszą ofertę np jeżeli kupuje się 3 normalne, liczy według taryfy ty i raz, dwa, trzy. Czy orientuje się ktoś, czy te we Wrocławiu tez tak działają?
W nowych biletomatach ustawianych w innych miastach, biletomat sam wybiera najkorzystniejszą ofertę np jeżeli kupuje się 3 normalne, liczy według taryfy ty i raz, dwa, trzy. Czy orientuje się ktoś, czy te we Wrocławiu tez tak działają?
Automaty we Wrocławiu też tak działają, np. przy zakupie biletu normalnego i ulgowego sam ustawia cenę wg. promocji "ty i raz, dwa, trzy" najkorzystniejszą (najtańszą) dla kupującego!
Dziś wrocławskie automaty (prawie wszystkie) żądały zapłacenia tylko odliczonej gotówki. Mam nadzieję, że PR-y to szybko załatwią - przypuszczam, że trzeba uzupełnić gotówkę. No i nie mogę doczekać się płacenia kartą.
_________________ Koniec degradacji-gminy dla Chełmska Śl. i Ruszowa
bramkarz PR04.06.2013 21:00
Dyrektorzy oddziału wrocławskiego nie zwracają żadnej uwagi na trudne sytuacje życiowe pracowników kas biletowych!!!.
Związki mają spory zbiorowe, są sprawy w sądach. Ale co z tego. Zarząd spółki to akceptuje.
Rada nadzorcza PR - pracownicy PR Wrocław proszą o pomoc!!!
Cała prawda co napisał obserwator, pracownik pr, pracownik1.
zenek05.06.2013 00:04
PRAWDA pracownicy z Weglinca Bolesławca Legnicy sa zwalniani celowo po pare osób miesiecznie aby nie było zwolnien grupowych.
zenek 105.06.2013 12:31
@zenek
Bo pan dyrektor jest na kontrakcie!.
Tylko dlaczego jednym anuluje się zwolnienie dyscyplinarne za bardzo poważne przewinienie i przenosi do innej pracy, a te biedne panie kasjerki idą na bruk!!!.
Nawet kierowniczka i kierownik pociągu, którzy mają ponad 20 lat pracy z Węglińca są na wypowiedzeniu, gdzie we Wrocławiu są ogromne godziny nadliczbowe u kierowników i konduktorów!
PRACOWNIK05.06.2013 13:17
PAN DEREKTOR NIE WSZYSTKICH ZWALNIA!NP PANI KASJERKA Z JAWORZYNY JEST CIAGLE PRZENOSZONA GDZIE JEST LILWIDACJA NP Z JAWORZYNY ŚL NA LEGNICE W LEGNICY LIKWIDACJA TO SUP NA WROCŁAW.A KASJERKI Z BOLESŁAWCA I Z LEGNICY DO ZWOLNIENIA,TO JAK TO JEST INNYCH SIE ZWALNIA I TO Z WIEKSZYM STAZEM PRACY I Z WIEKSZYM DOSWIADCZENIEM!BEZ ZADNEJ PROPOZYCJI INNE PRACY...TO TYLKO SPRAWE DO SADU NIECH TE PANIE ZLOZA!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum