Wysłany: 22-01-2013, 18:53 Bilet KŚ w REGIO Częstochowa-Kielce
Witam
Otóż od początku nowego roku spotkałem się z problemem ze bilet KŚ zakupiony przez internet na relacje ( Gliwice - Częstochowa , Częstochowa-Kielce) po zeskanowaniu przez panią Konduktor w pociągu do Kielc, kasa pokazywała że bilet jest podrobiony. Zgłaszałem już problem w pociągu KŚ do p.Konduktor ale ona jedynie co zrobiła to rozłożyła ręce. Jak to wygląda na innych liniach ? Do kiedy REGIO uznaje bilety KŚ ? Pozdrawiam
2 razy miałem skanowane 2 różne bilety zakupione przez internet i to samo, teoretycznie podrobiony.. Mam wrażenie że kasy PR nie mają zaktualizowane oprogramowania od 1 stycznia bo w grudniu tego problemu nie było.W KŚ po zeskanowaniu wszystko OK.
W PR po zeskanowaniu biletu na KŚ wyjdzie informacja że nie sprzedano takiego biletu,w KŚ zaś z biletem na PR po zeskanowaniu wyjdzie tylko numer biletu bez możliwości weryfikacji ważności biletu.Systemy internetowej sprzedaży biletów obu przewoźników nie są ze sobą kompatybilne!Dla cwaniaków niezła okazja na kombinowanie!!!
Pani Konduktor osobiście pokazywała mi komunikat : Bilet sfałszowany ( całego nie przytoczę , był to komunikat na cały wyświetlacz kasy ). Dziś pan konduktor z KŚ uświadomił mnie że na tej relacji bilety uznawane są tylko miesięczne, okresowe.. jednorazowe już nie są, więc rodzi się pytanie - dlaczego w systemie internetowej sprzedaży KŚ jest możliwość nadal kupienia biletów jednorazowych tej relacji?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum