Wysłany: 21-01-2013, 17:01 Połączenia Ostrowiec Św. - Kraków
dlaczego w korekcie rozkładu od 9 lutego zostało zlikwidowane poranne połączenie Ostrowiec Świętokrzyski-Kraków?
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 21-01-2013, 21:28
To bylaby niepowetowana strata. PR Krakow i PR Kielce widać chcą skonczyc jak PR Katowice. A Świętokrzyskie najpierw odcięto od Slaska, a teraz od Malopolski. Masakra, to polaczenie jest bardzo potrzebne (poki jest).
Huraaaaaaaaaa pociąg nie jest zlikwidowany, jak się dowiedziałem w Urzędzie Marszałkowskim w Kielcach ma tylko postój trwający 1 godzinę i 02 minuty w Kielcach.
Huraaaaaaaaaa pociąg nie jest zlikwidowany, jak się dowiedziałem w Urzędzie Marszałkowskim w Kielcach ma tylko postój trwający 1 godzinę i 02 minuty w Kielcach.
Zafundowany ku chwale wybitnej jednostki terenowej zwanej PKP PLK by mogła poopieprzać sie w tunelu - Tunelu w ramach tzw. korekty zmianowej. Drugą rozsądniejszą propozycją był 3 godzinny postój w Kozłowie.
To nie będzie jeden pociąg, tylko dwa skomunikowane ze sobą w Kielcach różniące się między sobą numerami.
Mniej pociągów międzywojewódzkich. Świętokrzyskie oskarża Małopolskie
Od nowego rozkładu jazdy będzie mniej pociągów łączących Ostrowiec Świętokrzyski z Krakowem. Marszałek województwa świętokrzyskiego zrzuca za to winę na swojego odpowiednika z Małopolski.
Do Urzędu Transportu Kolejowego wpłynął wniosek Polregio w sprawie uruchomienia pasażerskiego połączenia komercyjnego na trasie krajowej Ostrowiec Świętokrzyski – Kraków Główny i w relacji powrotnej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum