Życzę miłej kłótni przy kasie. 3/4 kasjerów nie wypisuje tego biletu bo zwyczajnie im się nie chce.
Trzeba się uprzeć i najlepiej postraszyć konsekwencjami jakby spokojna rozmowa nie dawała rezultatu.
Ok ale z tego co zrozumiałem to ten wspólny przejazd dotyczy biletów jednorazowych. Poza tym użytkownicy Rafał i lukasz3k007 pisali że jest taka możliwość. Mi chodzi tylko o to czy coś w tej kwestii nie zmieniło się od nowego roku jak to niektórzy na poprzedniej stronie pisali.
Oferta wspólny przejazd. (...) 3/4 kasjerów nie wypisuje tego biletu bo zwyczajnie im się nie chce.
Trzeba się uprzeć i najlepiej postraszyć konsekwencjami jakby spokojna rozmowa nie dawała rezultatu.
To nie do końca tak, PKP Intercity wysyłało kiedyś do swoich kasjerów tajne dyrektywy żeby odmawiali wystawiania tej oferty, mimo że formalnie jest ona jak najbardziej w mocy, i nawet jest ogłoszona na WWW PICu.
Nie wiem jakie jest obecnie stanowisko firmy PKP IC na ten temat (u nich to strategia się zmienia raz na kwartał - kto by nadążył ze śledzeniem), ale nic dziwnego że kasjerzy na wszelki wypadek wolą spuścić klienta po brzytwie, niż narobić sobie nieprzyjemności.
Do oferty "wspólny przejazd" nigdy nie dopisano zniżki studenckiej 51%, ale uczniowska - jak najbardziej, jest.
Jak oferta powstawała to studenci mieli 37% , więc student myślę że spokojnie może kupić uczniowski (mniejsza ulga więc nie powinno być problemu przy kontroli, zwłaszcza że studencka to ulga ustawowa.
Oficjalnie oferta obowiązuje.
Dzisiaj pani w zielonogórskiej kasie poinformowała mnie, że mając bilet miesięczny na TLK, nie mogę jechać pociągami REGIO, toteż nie kupowałem. Jak jest naprawdę? Nie można czy pani w kasie nie jest dostatecznie poinformowana? Ja wolałem nie ryzykować.
Nie chcę podważać kompetencji innych tylko po prostu chciałem potwierdzić twoje słowa bo też mam z tym do czynienia codziennie. Jeśli to że napisałem tego posta Ciebie uraziło to przepraszam ale nie miałem nic złego na myśli.
Ja jeszcze raz w tej sprawie. Chciałbym się dowiedzieć, czy istnieje dokument świadczący o tym, że mogę jeździć w pociągach REGIO na bilecie miesięcznym TLK, ponieważ przy drugim podejściu u kasjerki (Zielona Góra, ale spółka Przewozy Regionalne), ponownie spotkałem się z zaprzeczeniem, jakoby takowa ewentualność była możliwa. Zaniechałem dalszych zapytań i kupiłem miesięczny na PR, a na TLK (kilka przejazdów w miesiącu), będę kupować jednorazowe bilety, aczkolwiek wciąż mnie to nurtuje - można czy nie można? Bez urazy Panowie, ale powoływanie się na forumowiczów to dla mnie trochę za mało.
Wychodzi na to, że od 15. listopada bilet odcinkowy imienny TLK+R przestaje obowiązywać. Napisały o tym Przewozy Regionalne na swojej stronie w "regionach", województwa: pomorskie, dolnośląskie. Pewien internauta w komentarzach na portalu Rynku Kolejowego pisze, że sytuacja ta dotyczy całego kraju.
_________________ 2010: 27 560 km
2011: 29 580 km
2012: 28 310 km
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum