Witam wszystkich. Jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość. Mam lat 30 w 2003 skończyłem kolejówkę jednak od tamtej pory nie pracuję na koleji. Ostatnio mysle o kursie na licencje maszynisty i pracy w KM. Chciałbym uzyskać info:
1) Jak krok po kroku uzyskac licencje maszynisty( ile to trwa i jakie są koszty)
2) Jak wygląda sytuacja w KM ( czy ciężko sie tam dostać, jakie warunki pracy - ile godz. miesięcznie, jak zarobki)
Z tego co się orientuję w KM rekrutacja na szkolenia na stanowisko maszynisty ma się odbywać w najbliższym czasie: Maj/Czerwiec. Zaglądaj na strone KMów na pewno będą o tym pisać. W poprzednim roku szkolenie ruszyło bodajże we Wrześniu. Wymagania psychofizyczne znajdziesz na forum, chociażby w temacie o rekrutacji na stanowisko maszynisty w Intercity.
Jeśli chodzi o zarobki, warunki itp lepiej niech wypowie się ktoś inny, najlepiej z KMów
Cały cykl szkolenia trwa bodajże od 1,5 roku do 2 lat - jeszcze raz polecam przejrzeć temat o rekrutacji w IC tam znajdziesz mnóstwo praktycznych informacji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum