To czy układ jest profesjonalny czy amatorski nie zależny od ceny, złożoności tylko od pomysłu, solidnego wykonania i testów. Poza tym niejeden układ "amatorski" zrobiony w piwnicy działa lepiej niż najdroższy sprzęt. Komuś, kto ma pojęcie o elektronice tłumaczyć tego nie trzeba, laik i tak tego nie zrozumie.
To czy układ jest profesjonalny czy amatorski nie zależny od ceny, złożoności tylko od pomysłu, solidnego wykonania i testów. Poza tym niejeden układ "amatorski" zrobiony w piwnicy działa lepiej niż najdroższy sprzęt. Komuś, kto ma pojęcie o elektronice tłumaczyć tego nie trzeba, laik i tak tego nie zrozumie.
Masz racje. Profesjonalizm elektroniki wychodzi w testach I tylko sprzet ktory przechodzi wymagane prawem testy moze byc dopuszczony do pracy na pojazdach.
Profesjonalny sprzet nie musi byc drogi , moze powstac w garazu I moze byc lepszy I tanszy od drogiego sprzetu ktory dostarczy znana firma . Namawiam do testowania tego co wam dostarczaja nawet znane firmy, zanim zalozycie to na pojazd.
Jezeli sprzet od znanej "firmy" nie przejdzie prostych testow a przejdzie go sprzet garazowy to sugeruje powiadomienie odpowiednich organow.
Dlatego pisalem ze moze warto sprawdzac I testowac a nie tylko latwowiernie montowac a potem sie dziwic ze cos nie dziala jak ma dzialac albo ze jest jakis problem ze sprzetem.
witam widziałem na dworcu w Krakowie en 71 z wymienionymi oknami i siedzeniami po naprawie rewizyjnej w 2013 roku. wie ktoś może ile tych krakowskich jamników zmodernizowano i jaki był zakres? Czy w planach jest modernizowanie kolejnych ?
EN71-008 jest już nawet w dolnośląskich barwach, więc nie ma raczej wątpliwości co do jej przynależności. Kilka dni temu zauważona na IR ŁYSICA do Chełma, więc informacja jest dość świeża.
Zmodernizowana En71, którą ostatnio jechałem, ma tylko uchylne okna, w dodatku nie wszystkie. Reszta widocznych zmian na plus, ale już na samą myśl o lecie, odechciewa mi się jechać...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum