Zapraszam do przejrzenia mojej relacji z tego wyjątkowego przejazdu jaki odbył się 17 Kwietnia 2013.
Tego dnia Railjet przejechał trasą Wiedeń-Brno-Praha.
Fajny pomysł i fajna relacja. Można by taki wątek uruchomić, gdzie takie zagraniczne eskapady można by opisywać z dokladnym opisem podróży, ze zdjęciami, cenami, rozkładami i recenzją. Ja wybieram się 12 maja do Baru, więc chetnie zamieszczę relację, tylko nie mam jej gdzie powiesić. Tu na forum chyba nie ma zwyczaju wklejania dużej ilości zdjęć ! Apropos railjeta do Pragi. To był jakiś kurs inauguracyjny czy specjalny?
To był tak zwany kurs promocyjny, tym pociągiem jechało około 200 osób, pociąg jest bardzo dobry. Jest nowoczesny, szybkobieżny, jak jedzie po czeskich łukach to nie czuć tego, jak jedzie 160 km/h, to ma się wrażenie jakby jechał mniej... Bardzo dobry pociąg, oby w Polsce takie jeździły...
Jechałem nim z Innsbrucka do Wiednia i z Wiednia do Budapesztu. Mam filmiki z tego przejazdu, jakby ktoś chciał filmiki, to mogę podać link na priv. Umieściłem tego trochę na youtube.
Tak, pierwszy raz jechałem przez Czechy bezpośrednio "Silesią". Nie raz też autokarem. Ceny biletów z Wiednia do Budapesztu jak i Innsbrucku zaczynają się już od 19 euro.
Wtedy gdy ja jechałem było spore zapełnienie. 90% na pewno w obu przypadkach.
tomek dziwne jest to co piszesz bo ja w marcu jechalem railjetem z Budapesztu do Wiednia . Bilet kupowalem na stronie MAV i kosztowal 13 euro w jedna strone (7500 huf) a drukowalem w automacie na Keleti ... wiec nie wiem skad Ci sie wzielo 19 euro
Bardzo fajna relacja
Ja jade tez RJ na narty Wiedeń - Innsbruck 19 euro , Zurych -Wiedeń- Budapeszt ( ale jadę tylko z Zurychu do Wiednia ) - 23 euro z miejscówką , fajna zaprawa jest jak rezerwuje sie bilety można wybrać kierunek jazdy , w która stronę jeździ do innsbruck
http://www.vagonweb.cz/razeni/vlak.php?zeme=OeBB&cislo=49&rok=2013
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum