mm, a czy są rzeczywiste plany reaktywacji Dolaszewa i Skrzatusza? Ja osobiście uważam, że wystarczyłoby aby zatrzymywały się tam tylko REGIO relacji Piła Główna - Wałcz
Bo trzeba już jednego SA do Mielna przygotować więc mogli ukrócić. Ciekawe tylko czy będzie jeździł SA139 w weekendy? Bo jeśli będzie napisane że 2 członowe to idealnie pasuje ;p
_________________ Ja też nie jechałem pociągiem z Warszawy do Łodzi przez Skierniewice, zawsze jechałem przez Radom.
Hmn to tak trochę nieciekawie to wygląda, myślałem, że zostają REGIO Wałcz - Piła Główna. Szkoda także, że na tej linii nie ma żadnego pociągu pospiesznego - jakiś interREGIO relacji Szczecin - Bydgoszcz by się przydał
Virakocha -Usunięty- Gość
Wysłany: 02-06-2013, 13:16
@Bartek1981
Nie wprowadzaj czytelników w błąd. To Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego wycofał się z dofinansowania połączeń stykowych (w tym do Chojnic i Piły), a nie WZPR. UMWW nie widzi potrzeby rozwoju połączeń stykowych natomiast potrzebę dokapitalizowania Kolei Wielkopolskich już tak.
Wszystkie regio kursują w relacjach Szczecin - Piła - Szczecin. WZPR wycofał się z finansowania tylko relacji Piła - Wałcz - Piła
Wielka szkoda, że Wielkopolski Urząd Marszałkowski wycofał się z dofinansowywanie pociągów Piła - Wałcz.
Dzięki temu SA105 (od jakiegoś czasu jest to SU42+Bohun) stoi bezczynnie w Pile od 6.16 do 20.18 (!). A śmiało mógłby w tym czasie zrobić chociaż dwa kursy do Wałcza. Zawsze byłoby to wzmocnienie oferty przewozowej na tej linii.
Na stronach PLK dostępny jest nowy rozkład jazdy przy kilku pociągach znalazłem trochę dziwną adnotacje odnośnie kursowania w dniach 27 XII 2013-
7 I 2014 pociąg kursuje codziennie oprócz środy, ostatni pociąg do Wałcza nawet w piątki i niedziele szkoda że nie idzie tego przeskoczyć.
Kursuje: od ... do ... oprócz środy; od ... do ...; od ... do ... w 1-4 i 7; od ... do ... w 2-7... I co drugi pociąg ma 4 linijki terminów
Jakby nie można naprawdę napisać: nie kursuje i wymienić kilka dni, które z reguły są świętami.
O grudnia ma być jednolity system informacji o kursowaniu pociągów czyli rozkładów itd jeżeli będą pisane w podobnym stylu to rzucam rozwiązywanie jolek i mensy i biorę się za rozkłady i ich opisy to będzie prawdziwa rozrywka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum