Zawsze poprawne godziny kursowania podane są w Hafasie na stronie pkp.pl i tym należy się kierować. Rozkłąd na stronie Kolei Śląskich pełni tylko rolę informacyjną.
Sprawdziłem. Faktycznie jedzie 14.45. Niestety w internecie na stronie kolei sląskich mozna nabyć bilet na nieistniejący pociąg 15.18. To jest wprowadzanie pasażera w mega błąd.
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 09-06-2013, 22:13
Rzeczywiście dziwny bałagan z tym pociągiem - rożne źródła podają różne godziny odjazdu. Wcale nie uważałbym sitkola czy rozkład-pkp.pl za wyrocznię. Zdarzało mi się, że to właśnie tam były błędy, a rozkład liniowy KŚ miał prawidłowe informacje.
superjan - napisz o której w końcu jechał. Obstawiam godzinę 15:18
Sprawdziłem. Faktycznie jedzie 14.45. Niestety w internecie na stronie kolei sląskich mozna nabyć bilet na nieistniejący pociąg 15.18. To jest wprowadzanie pasażera w mega błąd.
Jesli tak to Ustawa o Nieuczciwych Praktykach Rynkowych i zglaszasz do UTK
Zgadza się 14.54 to kurs pociągu "Turysta" kursującego w soboty i niedziele. W dni roboocze odjazd 15.18.
Tak tez poinformowano mnie na dworcu w Żywcu. Przy okazji pani z kasy podała że większośc połaczeń które podaje rozkład jazdy /Sitkol i Hafas/ ma z Żywca nieprawidłowe godziny odjazdu, a ona nie wie w/g czego odjadą. Lepiej przyjśc wcześniej zakończyła rozmowe. Nie uważacie że to absurd.
Poniżej zamieszczam 2 linki dla celów porównawczych tego absurdu.
[ Dodano: 10-06-2013, 11:16 ]
Sam nie mogę uwirzyć. Przed momentem zmieniono rozkłady jazdy. Teraz nareszcie wiadomo.Tylko ilu pasażerów w godzinach dopołudniowych zostało wprowadzonych w błąd, a ile osób sprawdziło wcześniej rozkład i przyjdą na nieaktualne kursy???
09 czerwca na dworcu w Żywcu bajzel jak półtora roku temu, kiedy to staraniem pana
ministra zrobił się porządek na kolei. Otóż Panie Ministrze nic takiego się nie stało !
08 czerwca i rano dnia następnego co innego w internecie, co innego planszowe rozkłady jazdy, co
innego wyświetlacze - w efekcie część ludzi nie pojechało skoro pociągi odjeżdżały parę
minut wcześniej - gratuluję skuteczności na wszystkich polach
danio napisał/a:
Jest na stronie KŚ tabelaryczny rozkład, i tam na pewno jest prawidłowa godzina.
Rozkład zamknięciowy odjazd 14:54 z Żywca
Dzisiaj Koleje Śląskie na linii Katowice - Lubliniec zafundowały pasażerom nie zły cyrk! Puścili bardzo krótkiego szynobusa i efektem było zostanie pasażerów na stacji Tarnowskie Góry. Był to pociąg nr 44623 Katowice - Lubliniec. W pozostałych przypadkach ludzie ledwo się zmieścili
Po pierwsze:
Jakos mnie nie dziwi to. I wcale nie zdziwie sie jesli beda robic czesciej takie numery albo puszcza wiecej starych skladow.
Po drugie:
- brak kontroli biletow przez konduktora,
- dzien wczesniej kupiony bilet liniowy na stacji docelowej
- brak spoznienia
i mozna bilet oddac w kasie.
A wtedy zegnaj zarobku.
Jak informuje „Dziennik Zachodni”, zakonspirowane osoby, które są prawdopodobnie związane z dawnym kierownictwem Kolei Śląskich, chcą odwołania śląskiego sejmiku wojewódzkiego:
13-procentowy spadek liczby podróżnych, 12 nowych połączeń oraz wpływy z biletów na zakładanym poziomie – zarząd Kolei Śląskich wstępnie podsumował wprowadzenie czerwcowego rozkładu jazdy.
No to zaszaleli aż osiem nowych pociągów na trasie Tychy-Katowice-Tychy aż nie wiem czy śmiać się czy płakać..obawiam się że jednak podróżni odpłyną jednak do autobusów. Tam trzeba taktu taki jak był przed czerwcem.
Lil_Peter, To zależy o ktorej godzinie, ja osobiście korzystałem z tych pociągów do 1 czerwca i czasem w szczycie na odcinku Sosnowiec- Katowice frekwencja była. Co do odpływu pasażerów myślę że to będzie stopniowe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum