Przy wprowadzaniu zapytania do Rozkładu Jazdy np. Warszawa - Katowice, wyskakuje mi "dane nie są jednoznaczne", a gdzie sie dowiem z jakiej, z 27 stacji Warszawskich, odjeżdża pociąg do Katowic, że nie wspomne na jakiej stacji w Katowicach kończy bieg?
A kontynułując, na jakiej stacji mogę wsiąść do pociągu jadącego z Katowic do Wiednia?
Wystarczy odrobina myślenia, to nie boli a daje wiele pozytywnych efektów Z Warszawy pociągi dalekobieżne odjeżdżają z kilku stacji więc jeśli chce się poznać godzinę odjazdu trzeba wiedzieć, z której stacji. A żeby się dowiedzieć jakie to stacje wybieramy połączenie Warszawa - Katowice i po ujrzeniu wyników wyszukiwania klikamy w wybrany numer pociągu i pojawiają nam się wszystkie stacje przebiegu pociagu.
Cytat:
A kontynułując, na jakiej stacji mogę wsiąść do pociągu jadącego z Katowic do Wiednia?
Analogiczna sytuacja, z tym że w Katowicach pociągi dalekobieżne zatrzymują się tylko na jednym, głównym dworcu.
Ale nie pokazuje przy trasie Warszawa - Wieden:-(((
Ceny biletów międzynarodowych są zmienne i zależne od kilku czynników, między innymi kursu euro czy wybranej promocji. Dlatego też o szczegóły najlepiej pytać w kasie lub na infolinii.
Może ktoś z użytkowników będzie mógł mi podpowiedzieć co zrobić żeby system e-IC wydał mi bilety zgodne z moim zapotrzebowaniem.
Chcę kupić 8 biletów (6 z jednym rodzajem ulgi, 1 z inną ulgą i 1 z jeszcze inną ulgą) i mają to być miejsca obok siebie, w jednym przedziale. Jedziemy jako jedna ekipa i nie chcemy być porozrzucani po całym składzie. A system ciągle dzieli mi bilety na co najmniej 2 przedziały... Da się to jakoś zrobić? Czy może lepiej kupić bilety w kasie?
Wyjazd jest 23.05. więc sądzę, że miejsca powinny jeszcze być...
Jeśli tak, to może niestety już nie ma całkowicie wolnego przedziału.
Ewentualnie pociąg, którym planujesz jechać ma tylko 6-cio
osobowe przedziały, więc siłą rzeczy nic nie zdziałasz.
PS. W weekend miałem bilety na smartfonie po raz pierwszy.
Bez problemów (tzn. raz było wstukiwanie numeru do terminala, ale bez żadnych grymasów)
Chcę kupić dwa bilety z Gdańska (8.07) na TLK 56510.
Byłem dziś na dworcu, kasjer nie wiedział, co się dzieje. Nie mogło znaleźć tego pociągu. Myślał, że może jedzie po przeciwnym kimometrażu - wpisywał też 56511. I nic!
Chciałem jeszcze spróbować kupić bilety przez Internet. I również nie da rady... wyskakuje błąd komunikacji z serwerem.
Ja rozumiem, gdyby to się działo przy wszystkich połączeniach, ale nie! Inne działają poprawnie. Tylko 56510 wskazuje na błąd. I to niezależnie od daty.
Co mam zrobić?
Mogę zgłosić to gdzieś wyżej? Bo co może kasjer w kasie (ajent na dodatek?).
Bardzo mi zależy.
Z góry dzięki za pomoc i konkretne wskazówki.
miko frustratus -Usunięty- Gość
Wysłany: 12-06-2013, 19:04
Cos im tam chyba jednak padlo. Ja w e-IC nie moge kupic biletow obok znanych miejscowek, ciagle cos wywala jakis blad. A jeszcze zapowiadaja konserwacje systemu, juz sie, psiakrew, boje...
>szymkalisz<, to zapewne kasjer coś robi nie tak. Przed chwilą wydało mi bez problemu z e-iC (odjazd z Gd. Gł. 22.35. Wrocław przyjazd 06.22).
_________________ W czasach zakłamania, mówienie prawdy, jest czynem rewolucyjnym - Orwell
miko frustratus -Usunięty- Gość
Wysłany: 14-06-2013, 22:16
Rumburak; blad polegal na tym, ze nie system nie sprzedawal biletow przy konkretnej miejscowce i wywieszal komunikat cos o braku polaczenia, chyba. Jak sie naprawil, to rzekomo juz nie bylo miejsc w moim wybranym przedziale.
Kochani koledzy,czy mozecie mi udzielic informacji w sprawie ceny biletu.
Moj wnuczek wykupil bilet z Warszawy do Wladyslawowa dnia 10 06 2013
jest gimnaozjalista,zaplacil 90 zl ,wydaje mi sie,ze kupujac bilet 3 tygodnie
wczesniej,wyjazd 1 06 2013 powinien zaplacic mniej przeciez sa promocje.
Prosze kolegow o odpowiedz czy mam racje,czy sie myle z gory dziekuje
witam
oststnio sprawdzam mozliwosc zakupu biletu przez internet, i stwierdzam ze kupno biletów jest mozliwa dopiero w poznych godzinach rannych 8-9 ( chociaż, konserwacja systemu powinna sie zakonczyc do godz. 1:00) czy to normalne?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum