ElmoVanKielmo, nie bulwersuj się, tego powtarzania i żalu nie chce się już czytać. Czy ja pisałem że KŚ musi się ustabilizować? Mogą sobie tu jeździć PR, KŚ, DB, CD czy jakiś Jankoltrans, mam to gdzieś co jeździ, byle jeździło dobrze. Wtedy będzie stabilnie.
@Leniwiec: juz od lat jest burdel na kolei. Na zachodzie kupujesz bilet z miasta A do B. I nie interesuje ciebie jakim przewoznikiem jedziesz. A u nas musisz znac sie na przewoznikach.
Skąd te info? Mam na myśli, że jak to jakieś przecieki to wiesz... było wiele przecieków i tylko część się sprawdziła. Polecam napisać jakiemuś chętnemu do UMWŚ albo KŚ, muszą odpisać bo im ustawa nakazuje, wtedy będziemy mieli potwierdzone info.
Nareszcie. Dla ogromnej ilości 0 !! osób nie warto się zatrzymywać na Cz-Dz Przystanek.
Ligotę na upartego można zostawić, ale tylko w szczycie.
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 29-07-2013, 20:24
Nie przejmowałbym się rozkładami udostępnionymi 5 tygodni przed okresem obowiązywania. Przed poprzednią zmianą rozkładu też był krzyk o ilość pociągów IC na poszczególnych trasach, potem okazało się, że wszystko jest w normie. Około 10 sierpnia będzie można powiedzieć coś wiecej
Ligota to 30-tysięczna dzielnica i powinna być, wsiadają i wysiadają tam studenci jak i sporo ludzi tam pracuje, Czechowice przystanek faktycznie nie jest potrzebny, te kilka osób które można policzyć na palcach jednej ręki, mogą sobie podjechać do dwóch pozostałych stacji w swoim mieście.
_________________ ...Śląski Charakter....
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 30-07-2013, 20:56
W pismach z KŚ, które dostałem w odpowiedzi na pytanie o traktowanie większości pociągów jako przyspieszonych dostałem informację, że poza typowo przyspieszonymi pociągami, pozostałe od grudnia bedą zatrzymywać się na wszystkich stacjach od grudnia 2013. Więc nie za bardzo chce mi się wierzyć, że od 1.09 znów zmiana frontu, zwłaszcza, że nie jest to data z jaką przewoźnicy mogą standardowo dokonywać zmian w rozkładach. Chociaż ostatnio na odpowiedziach podpisuje się p. Rogowska, kiedyś to był sam Prezes...
Na 21 dni przed wejściem w życie rozkładu będą dostępne rozkłady na stronie PLK i wtedy wszystko będzie jasne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum