Czyli na E-30 na odcinku Wrocław-Legnica-Węgliniec-Zgorzelec mamy monopol KD. I nawet EN57AL będą jeździć pod banderą KD. W sumie rozkład podobny do obecnego.
dinxles, wydaje mi się, że te pociągi obsługiwane przez Desiro pojadą do/z Drezna. Nawet godziny odj./przyj. z/do Gorlitz w tabeli bardziej pasują do Drezna. Ot, po prostu czyjś niechlujny błąd.
_________________ Tylko człowiek wolny się buntuje,
niewolnicy są posłuszni.
Widzę, że do Harrachova / Kořenova rozkład w zasadzie taki sam jak w b.r., czyli BEZ-NA-DZIE-JA. Marnym pocieszeniem są 31WE / 36WE do Szklarskiej Poręby.
Kamieńczyk jako KD Wrocław-Szklarska Poręba. Cieszę się że będzie pociąg ze Szklarskiej do Jeleniej który dojeżdża na 7.40 , może młodzież szkolna i studenci przesiądą się z PKS,Bus do pociągów. Trutnov zaczyna z Wrocławia , ciekawe czy będzie skomunikowanie w Sędzisławiu.Najbardziej cieszy mnie ilość pociągów do Szklarskiej i nazewnictwo
Miały być połączenia Legnica - Kłodzko - Kudowa-Zdrój! I co? Trzeba uszczęśliwić Wrocław i puszczać dla kilku mikoli 2 szynobusy pod drutem (bo przecież ciężko się przesiąść w Kłodzku)! Za to z 6 par na Legnica - Kłodzko robi się nagle 5 a przypomnę, że na początku obecnego rj było par 7
Wow! Zgorzelec będzie miał "aż" trzy bezpośrednie pociągi do/z Wrocławia, niczym Żary w woj. lubuskim. Jestem pod wrażeniem! A potem beton KD wraz z zaprzyjaźnionym mikolstwem, które obszczekuje mnie na facebooku dziwi się, że wieszam psy na KD za kretyński rozkład jazdy.
Mówiłam, że jeszcze zatęsknimy za PR? Mówiłam! No i długo nie musieliśmy czekać...
_________________ ⚠ Bossowie związków zawodowych, zarządy i rady nadzorcze spółek PKP to partacze, nieudacznicy, ludzie niekompetentni! Jest to banda kretynów, idiotów i darmozjadów pierdzących w stołki, którym los PKP zwisa i powiewa!
Przepraszam, że zapytam ale to jest wersja robocza..bo jak nie to chyba chory żart marszałka:(. A gdzie połączenia InterRegio do Łodzi, Międzylesia czy Jeleniej Góry i Węglinca... Brakuje IR Jelenia Góra- Olsztyn, IR Galicja , i innych- o ile jakiekolwiek będą...
Przepraszam, że zapytam ale to jest wersja robocza..bo jak nie to chyba chory żart marszałka:(. A gdzie połączenia InterRegio do Łodzi, Międzylesia czy Jeleniej Góry i Węglinca... Brakuje IR Jelenia Góra- Olsztyn, IR Galicja , i innych- o ile jakiekolwiek będą...
Tutaj są chyba tylko pociągi REGIO/OSOBOWE, IR w tym zestawieniu nie ma.
@janox79
Ty na głowę upadłeś? Jak połączenie Kudowa - Wrocław jest dla mikoli, to ja nie wiem gdzie Ty żyjesz. To będzie jedno z najlepszych połączeń i najbardziej rentownych w historii KD. Z Kotlniy Kłodzkiej masa ludzi dojeżdża do Wrocławia, a autobusów jest mało i trudno czasem znaleźć miejsce siedzące. Za to Legnica - Kudowa Zdrój to totalny bezsens, już teraz do Polanicy szynobus dojeżdża puściutki i puściutki wyjeżdża.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum