Dzisiaj jechałem BWE odjeżdżającym o godz.10 z Warszawy do Poznania i normalni dostałem darmowy poczęstunek. Jadąca ze mną kobieta w przedziale była nawet zdzwiona że w EC jest darmowy bo ponoć często podróżuje zwłaszcza BWE i nie było.
To ja jeszcze dodam dwa słowa na temat poczęstunku w wagonach sypialnych:
1) przedział T3 - kawa/herbata, rogal
2) Double - kawa/herbata, mineralna, rogal
3) Single - kawa/herbata, sok, mineralna, rogal, batonik
Jechałem w czwartek EIC "BGE" na odcinku Poznań Główny- Gdańsk Wrzeszcz na bilecie relacyjnym dostałem darmowy poczęstunek w postaci markiza oraz herbaty(była możliwość wybory wody, herbaty lub soku) Poczęstunek otrzymałem dopiero za Bydgoszczą jak większość pasażerów wysiadała, ogólnie frekwencja ponad 100 % od Poznania tu również była duża wymiana pasażerów
soW zeszłym tygodniu 29 lipca, jechałam Sobieskim ( Katowice - Warszawa), wszyscy pasażerowie dostali poczęstunek, co bardzo mnie zdziwiło, bo do tej pory jak jeżdziłam międzynarodowymi to poczęstunku nie było.
W pociągach międzynarodowych pospieszny (kategoria D) nie obowiązuje bezpłatny poczęstunek.
W pociągach krajowych i międzynarodowych (kategoria EIC) obowiązuje bezpłatny poczęstunek, jeżeli w trakcie podróży podróżny nie otrzymuje poczęstunku to warto się samemu upomnieć.
Obsługa WARSu ma obowiązek wydania darmowego poczęstunku na pokładzie EIC! Analogiczna sytuacja jest ze stewardami WARSu którzy dosyć często zapominają o tym obowiązku.
(...) Analogiczna sytuacja jest ze stewardami WARSu którzy dosyć często zapominają o tym obowiązku.
Potwierdzam! Chociaż z drugiej strony dwa tygodnie temu konwojent (wolę rdzennie polskie określenia:P) w sypialnym w "Mierzei" nie "zapomniał" o poczęstunku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum