Każdy z nas czasami potrzebuje wiedzieć kod danej oferty, najczęściej dlatego, że pracownicy jej nie znają lub zapominają bo nikt nie kupuje.
Dlaczego zakładam wątek, w którym będą wszystkie kody, adby ułatwić kupowanie biletu.
Jak możecie to dodajcie coś od siebie.
21 - bilet TAM/POWRÓT (PR)
43 - REGIOkarnet na Regio
50 - Bilet Podróżnika
401 - bilety z REGIOkartą
402 - dopłata/zmiana umowy z REGIOkartą
421 - TAM/POWRÓT z REGIOkartą
16 - Ty i RAZ, DWA, TRZY
507 - Połączenie w Dobrej Cenie - pociągi IR
55 - TANI BILET
7 - Bilet Sąsiedzki
60 - Bilet Warszawski
73 - REGIOkarnet na RE, IR, R
47 - Bilet TURYSTYCZNY na R
77 - Bilet TURYSTYCZNY na RE, IR, R
101- dopłata za zmianę kategorii pociągu, klasy
116 - dopłata za zmianę kategorii pociągu, klasy Ty i RAZ DWA TRZY
301 - 33? - pociągi WOODSTOCK - opłaty w ofertach są zryczałtowane - do odpowiedniej ceny należy użyć odpowiedniego kodu. Np. Kod z Poznania do Kostrzyna (39zł.) to 304. Przy jednoczesnym zakupie biletu na POWRÓT do Poznania (10zł) kod oferty 327
Przewoźnik PKP IC
4 - Bilet RODZINNY 33%
10 - przewóz PSA
36 - miesięczny CITY BILET TAM
37 - miesięczny CITY BILET TAM/POWRÓT
49 - Dopłata do 1 kl. do biletu PODRÓŻNIKA
101 - dopłata za zmianę kategorii pociągu, klasy
202 - zmiana drogi przewozu, przejazd poza stację przeznaczenia
603 - przewóz ROWERU
901 - bilet kombinowany
904 - Bilet RODZINNY 33% kombinowany
panowie czy może mi ktoś podać znaczenie poszczególnych kodów i skrótów zaznaczonych na poniższych biletach? Ostatnio tak siedziałem w pociągu i czytałem bilet, aż mnie zaciekawiło co oznaczają poszczególne kody i skróty
Po kolei od góry: numer kasy, 71 - kod zniżki szkolnej, DS-J skrót od dziecko-student-jednorazowy, oferta 1 - przejazd tam, 26 - liczba kilometrów, numer kolejny biletu, numery fiskalne w tym numer kasjera.
Orientuję się ktoś, czy jeśli kupuję bilet z kodem oferty 21 TAM/POWRÓT w PR, to powrót musi się odbyć tego samego dnia? Czy mogę mieć na tym bilecie uwzględniony powrót następnego dnia?
_________________ W ŚWIECIE IMITACJI DOSKONAŁYCH SZTUKA RODZI SIĘ Z PRZEKŁAMAŃ W KOPIOWANIU.
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 09-04-2014, 09:55
Czy ktoś zna kod oferty PR: "Bilet turystyczny + Czechy"? Z góry dziękuję.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum