Mam pytanie co do Podhalanina, jakiej można się spodziewać frekwencji w 1 klasie z piątku na sobotę w stronę Zakopanego (oraz czy dużo osób dosiada za Poznaniem) i z soboty na niedzielę w kierunku Szczecina? W przyszłym tygodniu wybieram się na Parowozjadę, będę jechał na Podróżniku a miejscówki nie mam gdzie pobrać (rozpoczynam podróż w miejscowości bez czynnej kasy).
Będąc na urlopie widziałem w Kołobrzegu dwa razy skład TLK "Parsęta" do Łodzi. Poza standardowym zestawieniem czyli 5 wagonów klasy drugiej, jedynka i wagon sypialny już podstawieniu składy na tory odjazdowe zostały doczepiane kuszetka, oraz czerwony wagon z napisem "RESERVE". Kuszetka bez żadnego numeru, relacji a na tym wagonie czerwonym tylko ten napis, żadnych innych oznaczeń i w środku w przedziałach tak jakby łóżka. Nie wiem czy tak jest codziennie ale na pewno tak było 8 i 15 sierpnia. Czy ktoś się orientuję czy tak jest codziennie i czy to jakieś grupy zorganizowane zamówiły sobie te wagony?
pawelu, taką samą sytuację zaobserwowałem na stacji Łódź Kaliska, gdy jechałem TLK Parsęta w dniu 5 lipca. Widziałem też ten pociąg w Łodzi w dniach: 28 lipca (relacja do Kołobrzegu) oraz 12 sierpnia rano (przyjazd z Kołobrzegu) i tych dodatkowych wagonów nie było. Podbijam więc pytanie o to skąd takie wagony w tym pociągu.
Dzisiejszy DELFIN Kołobrzeg- Poznań(17.08) to prawdziwa klasyka. Jednostka EN57 - 996, nie myta pewnie od zimy bez jakiejkolwiek modernizacji typu okna czy ścianki oczywiście plastiki i pełno graffiti łącznie z oknami, niektórymi nawet prawie po dach. Pięknego mamy w tym roku delfina tylko ludzi trochę się dziwią jak siadają na plastiku i mogą całą drogę się gapić na graffiti i nic innego. Mówią , że piękne pospieszne dzisiaj mamy:)
W tym roku jest przetrasowany i jedzie przez Krzyż, więc wymaga zmiany czoła w Stargardzie. Wcześniej jeździł przez Piłę i był skład wagonowy. Teraz dają zawsze EN57 i jak wczoraj w takim standardzie
Czy wsiadajac w Ostrowie Wielkopolskim do Rozewia w strone Poznania mam szanse na znalezienie 4 wolnych miejsc w jednym przedziale? Jak z frekwencja w tym pociagu?
filipgie, jechałem Rozewiem w nocy z 16/17 sierpnia z Wrocławia do Kuźnicy na Helu. Od samego Wrocławia frekwencja ponad 100%. W przedziałach po 8 osób, dodatkowo korytarz. Luźniej zrobiło się dopiero za Gdańskiem. Nie wiem jak jest w tygodniu, pewnie trochę luźniej, ale jeśli masz możliwość, spróbuj jednak kupić miejscówki jakoś wcześniej.
_________________ 2010 - 4564 km
2011 - 8993 km
2012 - 5090 km
Na IR Delfin w sezonie letnim, można oczekiwać składów wagonowych czy tylko EZT? Jak to wyglądało w ubiegłym roku? Kiedyś chyba były składy wagonowe na Delfinie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum