Bez przesady. Ja tam nigdy jeszcze nie trafiłem na brak papieru. Brud - tylko pozostawiony przez pasażerów, zimno tylko wtedy gdy ktoś napali i zostawia otwarte okno.
Zauważam znaczną poprawę. Coraz częściej jest woda, a nawet ręczniki i to w pociągach Regio. Czystość zależy głównie od pasażerów, nie tylko w toalecie. Natomiast spotkałem się kilka razy z bardzo gorącą, wręcz parzącą wodą w nowszych wagonach TLK. Oni ją podgrzewają, czy jakoś niefortunnie przepływa np. może blisko ogrzewania?
To drugie. Gorąca woda jest praktycznie tylko zimą. W sumie to dobrze.
Podczas upałów tez czasem jest cieplejsza niż normalnie, z oczywistych względów.
Zauważyłem taką regułę, że w tych wagonach, gdzie są toalety z obiegiem zamkniętym, jest czysto - zupełnie jakby pasażerom było głupio syfić. Za to w tych starych ze spuszczaniem zawartości na tory - czasami szkoda słów. Jechałem dwa tygodnie temu "Mazurami" z Warszawy - na samym początku trasy w toalecie wszystko pływało w... nie chcę wiedzieć, w czym. Brak papieru na szczęście zdarza się rzadziej, chociaż jeszcze czasami ma miejsce.
_________________ Kłodzko-Wałbrzych - najpiękniejsza kolej świata.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum