Znaczy Przewozy widzą sens wysyłania w trasę autobusu.
Ot taka kolej na oponach czyli nie kolej.
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 26-10-2013, 11:33
Jak dla mnie lepsza taka "kolej" niż żadna. Plusem jest jakby integracja taryfowa, czyli pasażer kupuje bilet na podróż np. z Katowic do Stronia - bez znaczenia jest to, że część pokonuje pociągiem, część autobusem.
Świetna wiadomość, dalekobieżne połączenia, tańsza podróż z możliwością wydostania się i dostania się do "uzdrowiska" no i mały płomyczek nadziei na modernizację 322-ki w nadchodzących latach
Virakocha -Usunięty- Gość
Wysłany: 20-12-2013, 20:15
Cytat:
Świetna wiadomość, dalekobieżne połączenia, tańsza podróż z możliwością wydostania się i dostania się do "uzdrowiska" no i mały płomyczek nadziei na modernizację 322-ki w nadchodzących latach
No nie jest wcale taka świetna. Łatwiej jest puścić autobus niż działać ws reaktywacji linii do Stronia Śląskiego. (tu jest szpila dla PR,PLK, UM i wszystkich politykierów)
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 20-12-2013, 23:02
Ale lepszy autobus, niż nic. Podoba mi się takie działanie PR, mam nadzieję, że będą system IR Busów rozszerzać.
Nie wiem tylko czemu nie pokazuje połączenia w systemie sprzedaży, inne (np. Katowice - Zakopane czy Wisła) pokazuje
No nie jest wcale taka świetna. Łatwiej jest puścić autobus niż działać ws reaktywacji linii do Stronia Śląskiego. (tu jest szpila dla PR,PLK, UM i wszystkich politykierów)[/quote]
Droga koleżanko nie rozumiem sformułowania "niż działać". Ja ze swojej strony robię co mogę, ale co ja sam jeden mogę na przeciw Władzom lokalnym, UMWD, PLK. Zaproponuj coś to porozmawiamy szerzej... Natomiast jest zapowiedź ze strony UMWD i Powiatu Kłodzkiego o ujęciu linii w perspektywie Województwa na lata 2014-2020 i to trzeba potwierdzić, także prawdopodobnie jesteśmy na dobrej drodze. Źródło poniżej.
Wkrótce dziesięć lat od czasu, pociąg opuścił stację 17:23 do Stronie Śląskie na 15/03/2004 ...
Czy istnieje jakiś wydarzenie zaplanowane na 15.03.2014 do rapeller tym razem ostatni pociąg został zwrócony Kłodzko dziesięć lat wcześniej?
Virakocha -Usunięty- Gość
Wysłany: 04-01-2014, 13:20
@Damien Kurczyk
Hello and happy New Year for You and your Family.
PKP Polskie Linie Kolejowe has not any money and plans to modernization this railway line. Maybe in 2020 who knows?
Dobra let's get back to the reality. Z tego co widziałem na starych pocztówkach to na stacji w Lądku były 3 tory główne na zdjęciu z 1940 roku. Czyli 3 główne plus jeden boczny.Na tą chwilę jest jeden główny i jeden boczny ,ponieważ drugi został wycięty na poczet remontu wiaduktu w szczytnej.Ale co stało się z tym nastepnym mijankowym? Ktoś ma dokładny dawny schamat stacji.?
[ Dodano: 17-04-2014, 09:28 ]
Mi na schemacie stacji na brudno wyszło coś takiego. Jakieś sugestie , poprawki?
PKP SA rozpoczęło fizyczną likwidację torów bocznych na stacji Stronie Śląskie. Mimo, że rozbiórka nie dotknie toru głównego, samorządowcy i tak krytykują spółkę.
Stacja Stronie Śląskie jest stacją końcową linii kolejowej nr 322 Kłodzko Główne – Stronie Śląskie. Od 2004 nie kursują tu już pociągi pasażerskie. Większa część tej 24 kilometrowej linii, mimo posiadania sporego potencjału turystycznego, jest w bardzo złym stanie technicznym.
Jeżeli ktoś z was chce działać w tym zakresie lub zna osoby do których można byłoby się zwrócić to proszę o kontakt na PW. A mam jeszcze prośbę. Jeżeli znacie jakieś portale informacyjne lub media z którymi można nawiązać współpracę w tamtym regionie to wywalcie na forum. Pozdr.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum