Witam,
Mam parę pytań , mam nadzieje mi ktoś pomoże . Mianowicie pisze pracę do szkoły i potrzebne są opinie osób postronnych ;]. Czy sądzicie czy na dziś dzień dworzec Żyrardowa spełnia w 100 % swoją funkcję jako dworca ? Czy obsługuje taką ilość podróżujących jaką powinien? Czy jest jest według was dostosowany dla osób z dysfunkcją ruchu , dla matek z dzieckiem? Czy usługi jakie są obecnie są odpowiednie czy może jakieś inne można by było zaproponować ?
Sam dworzec może i pełni, ale jeżeli dobrze kojarzę to chyba przedostanie się na peron drugi dla osób niepełnosprawnych stanowi chyba pewien problem. Również dla matek z dzieckiem.
Czy obsługuje taką ilość osób jaką powinien? Dziwne pytanie. Obsługuje taką liczbę osób, które chcą skorzystać z usług kolejowych, a więc kilka tysięcy dziennie.W stosunku do wielkości miasta jest to raczej dużo. Mógłby więcej, ale to zależy od atrakcyjności połączeń.
Najważniejsze funkcje są: można kupić bilet, zjeść coś i poczekać. To są te podstawowe, które powinien pełnić dworzec. Toaleta chyba też jest ..ale nie pamiętam, więc nie chcę tu kłamać.
super dzięki za pomoc a co sądzisz o połączeniu dworca PKP i PKS razem żeby coś takiego powstało w Żyrardowie ? a co do kebaba który jest na dworcu podobno " śmierdzi " to chyba było lepiej żeby zamiast kebaba powstało jakieś male bistro ? a co do obsługi to chodziło mi o to czy nie lepiej jeśli by wstawić biletomaty do dworca ponieważ wiele osób mówi ze na 3 kasy przeważnie tylko 1 jest otwarta i kolejka zawsze jest.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum