Wysłany: 30-09-2013, 22:57 Rozkład 2013/2014 w Małopolsce
Witam na stronie PLK jest już nowy rozkład
z tego co widziałem więcej połączeń do Krynicy z Krakowa i NS , jedno połączenie Kraków-Wadowice więcej coś dołożone na zakopiance i zlikwidowane bezsensowne połaczenie Wadowice-Bielsko 3:45 kś i wydłużenie czasu jazdy do Krynicy
Jak wiadomo rozkład może jeszcze sie zmienic do Grudnia
Ten rozkład to zupełnie nowa jakość na zakopiance i kryniczance. Zarówno godziny odjazdów z Sącza jak i Tarnowa wreszcie pozwalają na normalny powrót po szkole i pracy. Tarnów ma wreszcie osobówke na południe po 15. Super, wreszcie normalność
Bardzo dobry rozkład jazdy na linii 117 tylko zapewnia dojazd do pracy pracownikom PKP oni tylko wiedzą kiedy kursują pociągi normalnego podróżnego nie stać aby dzwonić na specjalny drogi nr Przewozów Regionalnych.
703 20 20 20, czynny 24 godz na dobę
Od zawsze numer 19 757 kosztuje 1,29 za minutę. Tyle samo kosztuje infolinia PR.
Jaki problem ? Cena jest do przyjęcia. Sam nieraz dzwoniłem na IC. Teraz już nie potrzebuje
Już nie lamentuj tak. Zawsze tak było i będzie. Masz internet, to korzystaj z internetu.
Są droższe infolinie i ludzie korzystają, więc nie rozumiem jaki problem. To jest usługa dodatkowa dla tych
którzy nie umieją z internetu korzystać a nie chcę się im iść na dworzec. Chcą wygody to trzeba płacić. To jest rynek.
Jak dla mnie genialnym pomysłem w grudniowym rozkładzie jest puszczenie dwóch pociągów z Krzeszowic do Krakowa w odstępie 5 min (20.44 i 20.49) Mogliby to trochę rozsunąć...
No ja wiem, i pewnie z tego powodu zamiast dwóch pociągów w Krzeszowicach będzie kończyć siedem. Wydaje mi się, że wieczorem nie ma aż takiego ruchu, żeby trzeba było robić pociągi tak zbliżone do siebie. 15-20 min jest optymalne bez większych strat czasowych dla jakby nie było niewielu pasażerów, którzy jadą od strony Oświęcimia czy Katowic. Jak wiadomo największy potok generuje odcinek Trzebinia- Kraków i puszczanie pociągów w tak krótkim odstępie czasu to marnowanie pieniędzy.
To wg tego zarysu rj to dwie pary pojadą przez Skawinę, Spytkowice, Imielin. Oczywiście z brakiem postoju do samych Mysłowic. Są to Pogórze oraz w sezonie Bryza.
Wyczekiwany przyspieszony poc regio "Nikifor" rel. Kraków Główny - Krynica przesunięta godzina odjazdu z Krakowa 9.47 na 11.07 szkoda bo czas odjazdu pociągu który i tak ma kursować w (6)(7) był dobry przyjazd z Krynicy grubo po 23...
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 04-11-2013, 18:06
No, jak widzimy do grudnia dużo może się jeszcze zmienić na gorsze. Ten rozkład i tak wygląda mocno życzeniowo na chwile obecną.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum