Gdyby podjechał spaliniak, to może byłoby i "nowocześnie" i "komfortowo", ale miejsca byłoby jeszcze mniej. No, co prawda, poczwórny elf jest chyba troszeczkę dłuższy.
Co do śmierdzenia, to w celach poznawczych zaliczyłem przejazd DH. Nie wiem, może miałem pecha, ale waliło zarówno kiblem, jak i spalinami. W EN57 w środkowym wagonie w zasadzie nie śmierdzi.
W kiblach jest smród i ogromny hałas. Tak jak pisałem, tego na polskich torach juz być nie powinno (oczywiście nie mówie o jednostkach po modernie).
Poza tym stary kibel ma 188 miejsc siedzących a nie lubiany przez ciebie 'spaliniak' KŚ np. SA138 miejsc siedzących ma 190
To jest twoje prywatne zdanie. No i rzeczywiście, jest tego coraz mniej. Tzn. coraz więcej jest nowych pociągów, ale w ogóle pociągów jest coraz mniej. Za to coraz więcej aut i busów. Mi osobiście to się nie podoba.
SA138 powinien być wymieniony na EZT z jakimś województwem, gdzie mają linie spalinowe. Ale oczywiście jestem realistą i wiem że nigdy do tego nie dojdzie.
@hanys
A tak z czystej ciekawości, wolałbyś godzinę jechać do pracy starym przerdzewiałym kiblem, czy "nowoczesnym" autobusem miejskim? Gdybyś miał oczywiście tylko te dwie opcje do wyboru.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum