[ Dodano: 20-11-2012, 19:01 ]
A myslisz, ze ja moge? Chyba chodzi o to, ze szczesliwcy z 90 paroma procentami juz na to sie nie zalapia, hehe
Klucz do sukcesu, jest tez rozreklamowanie tej oferty, bo jak bedzie ciemno jak do tej pory, to slabo to widze, ludzie zalapia dopiero na nastepne swieta:-)
@miko frustratus: Czyli jadąc na tym świątecznym na dowolnej trasie tyle bilet kosztuje? Coś nie mogę skumać tego wszystkiego, nie wiem czemu...
miko frustratus -Usunięty- Gość
Wysłany: 20-11-2012, 19:13
Wg mnie, tak, jak masz 37%, to tak. I najbardziej mi sie w tym podoba, ze bez zadnego polowania, pilnowania dat, dreszczyku emocji, kupie nie kupie. Tylko pamietac ze 8 dni wyprzedzenia i juz.
Ale oczywiscie, nie jestem wyrocznia.
Ani pracownikiem spoleczki...
Dziwne. brak oferty w systemie elektonicznym.
Pokazuje się normalna cena biletu, z zachowaniem 8 dniowego wyprzedzenia.
Co się dzieje?
Pułtuś -Usunięty- Gość
Wysłany: 22-11-2012, 19:50
Dzisiaj cos na stronie Rzeczpospolitej było o nowej promocji, ale teraz nie moge znalezc linku. Artykul byl pod haslem "Autobusem czy pociagiem? Wiadomo ze pociagiem!". Ciekawe czy na tak pochlebny artykul ma wplyw fakt, że to RzePa jest obecna na pokladach pociagow EIC i Ex
Według informacji, do których dotarł "Rynek Kolejowy", PKP Intercity szykuje specjalną ofertę na Święta Bożego Narodzenia - pulę biletów za 39 złotych na TLK i 89 złotych na EIC. Przewoźnik przyznał jedynie, że szykuje "miłe zaskoczenie" dla pasażerów.
Pula "Biletów Świątecznych", za 39 złotych w pociągach Twoich Linii Kolejowych i za 89 złotych w pociągach Express Intercity miałaby być ograniczona. Przewoźnik nie chce na razie komentować tych informacji. - Jak co roku będziemy zachęcać pasażerów, aby w drodze na święta wybierali nasze pociągi - mówi Beata Czemerajda z biura prasowego PKP Intercity.
Przypomina jednak, że obowiązującą w PKP IC promocją jest oferta Wcześniej, w której można otrzymać rabat 10- lub 15-procentowy kupując bilet z wyprzedzeniem. - Nie ukrywamy, że będziemy jeszcze chcieli mile zaskoczyć naszych podróżnych - dodaje tajemniczo Czemerajda.
W ubiegłym roku w okresie świąteczno-noworocznym bilety PKP Intercity były sprzedawane z 30-procentową zniżką, ale na co najmniej 8 dni przed wyjazdem. Było to preludium do oferty "Wcześniej", czyli 10- i 15-procentowej obniżki na odpowiednio 7 i 15 dni przed podróżą.
PKP Intercity przygotowało świąteczną ofertę dla pasażerów. W okresie od 17 grudnia 2013 r. do 6 stycznia 2014 r. w ramach promocji "Bilet Świąteczny" będzie można podróżować za 39 zł w pociągach TLK oraz 89 zł w składach EIC.
Pula biletów objętych promocją będzie ograniczona.
Wszystko wygląda bardzo fajnie, zwłaszcza w przypadku EIC można zaoszczędzić do kilkudziesięciu złotych, tylko jedno jest niejasne napisane. Oferta ta nie dotyczy pociągów międzynarodowych powracających z zagranicy. I moje pytanie: czy nie dotyczy BWE, BGE i "Chopina" czy również pociągów "Kiev-Express" , "Polonez" i nocny do Mińska Białoruskiego, które są pociągami międzynarodowymi ale wagony z miejscami do siedzenia kursują wyłącznie na terenie kraju.
A druga sprawa: czy to by znaczyło, że 17 listopada będzie już wprowadzony do systemu na TipTop nowy rozkład, i możliwość sprzedaży biletów na pociągi w nowym rozkładzie?
. I moje pytanie: czy nie dotyczy BWE, BGE i "Chopina" czy również pociągów "Kiev-Express" , "Polonez" i nocny do Mińska Białoruskiego, które są pociągami międzynarodowymi ale wagony z miejscami do siedzenia kursują wyłącznie na terenie kraju.
Tak, nie dotyczy ww. pociągów oraz pociągów "Hańcza" Warszawa - Suwałki i "Silesia" Kraków - Bohumin.
Widocznie rozkład zamieszczony na stronach PLK będzie ważny, skoro można kupować bilety.
Za taką ofertę bardzo dziękuję bo dużo taniej dla mnie jest skorzystać ze zniżki szkolnej(37%) aniżeli z promocji, jaką wprowadziło PKP InterCity. Przykładowo z Konina do Warszawy na EIC płacę kupując dzień przed podróżą za bilet 63,95 zł, z ofertą "Wcześniej" odpowiednio 57,55 zł lub 54,36 zł. Natomiast podróż TLK wyniesie mnie 31,5 zł, lub 28,35/26,76 jeśli kupię ticket kilka dni wcześniej.
Przedmówca promocję ma na codzień dzięki podatnikom. 39 zł do Krakowa np. za TLK Norwid do Krakowa to bardzo fajna oferta, rzecz jasna oferta jest kierowana do pasażerów bez ulg.
kruk17, promocje nie są obowiązkowe! Jesteś wolnym człowiekiem i masz wybór. Możesz więc skorzystać z tej promocji, albo kupić bilet po normalnej cenie. Możesz też skorzystać z "dobrodziejstw" socjalizmu i kupić bilet z przysługującą ci ulgą szkolną refundowaną przez podatników.
Promocje handlowe zazwyczaj są kierowane do osób, które nie żerują na podatnikach tzn. nie posiadają ulg ustawowych, aby zachęcić je do korzystania z usług kolei.
_________________ Gdyby głupota umiała latać, LOT miałby poważnego konkurenta w postaci PKP.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum