dddbb, pociągi same na siebie są w stanie zarobić, przecież nie jeżdżą puste. Dotowana jest wielotysięczna biurwa spółek kolejowych, bezproduktywna, szkodząca kolei, dobrze zarabiająca, którą niestety trzeba utrzymywać z pieniędzy podatników, opłacać im ZUS, finansować wypasione biura itd. Stąd te dotacje. Kolejarze żerują i na pasażerach i na wszystkich podatnikach, a i tak ciągle im mało!
Sama idea tego Biletu jest bardzo dobra., tym bardziej, że będzie go można nabyć przez internet. To jest jednak idealne rozwiązanie, nie trzeba się z samego rana zrywać, biec na dworzec i stać z myślą czy jeszcze się człowiek załapie na te miejsca. I oby więcej takich niespodzianek:-)
Tylko szkoda że jak zwykle trzeba kupić z dużym wyprzedzeniem. Nie każdy tak może, przydałyby się też jakieś promocyjne oferty stałe. Na dni wolne na szczęście jest podróżnik, ale w powszednie cóż, na teraz tylko polskim busem.
Czy ten bilet można najwcześnie nabyć 30 dni przed podróżą jak normalne bilety?
I widze, że na pociągi EIC spółka obniżyła cenę z 89 zł do 69 zł. To się chwali i w przypadku EIC do Poznania, Krakowa, Katowic, Szczecina czy Wrocławia pozwala naprawdę sporo zaoszczędzić, około 40%.
[ Dodano: 18-11-2013, 08:39 ]
Celowo pytałem o ten bilet bo wchodziłem dzisiaj na system e-IC i chciałem sprawdzić na 18.XII czyli dokładnie 30 dni przed podróżą, i niestety na żaden z pociągów do Krakowa już nie ma. Czy to możliwe żeby w ciągu 5 godzin zostały wykupione, bo ja koło 6 rano patrzyłem.?
Dzięki sheva. Już wiem o co chodzi. Po prostu w opcjach "rodzaj ulgi" trzeba zaznaczyć opcję "Bilet Swiąteczny" a ja zaznaczyłem normalny i naiwnie myślałem ze kolej mi sama zaproponuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum