Wysłany: 11-03-2008, 00:17 Kolejarze dostali podwyżki
Chyba większość z nas wie już, jaką podwyżkę dostał. Proponuję fakty skonfrontować z oficjalną propagandą betonu PKP.
W "Kurierze PKP" z dnia 2 marca br. na stronie 7 czytamy m.in.:
PKP CARGO
- wynegocjowana podwyżka w wynagrodzeniu zasadniczym: 220 zł (z pochodnymi: 404 zł)
- wynagrodzenie maszynistów wzrosło średnio o 506 zł (wraz z pochodnymi)
- przeciętne miesięczne wynagrodzenie maszynisty wraz z pochodnymi po podwyżkach wyniesie ok. 3.800 zł
- przeciętne wynagrodzenie w spółce będzie wynosić 3.186,42 zł, czyli 110,33 proc. średniego wynagrodzenia w sektorze przedsiębiorstw w 2007 r.
- średni wzrost wynagrodzeń wyniesie 17 proc.
PKP PLK
- wynegocjowana podwyżka w wynagrodzeniu zasadniczym: 220 zł (z pochodnymi: 375,50 zł)
- wynagrodzenie dyżurnych ruchu wzrosło średnio o 412,43 zł (wraz z pochodnymi)
- wynagrodzenie dyspozytorów wzrosło średnio o 436 zł (wraz z pochodnymi)
- przeciętne wynagrodzenie w spółce będzie wynosić 3.303,50 zł, czyli 103,99 proc. średniego wynagrodzenia w sektorze przedsiębiorstw w 2007 r.
- średni wzrost wynagrodzeń wyniesie 21,27 proc.
PKP PR
- wynegocjowana podwyżka w wynagrodzeniu zasadniczym: 220 zł (z pochodnymi: 372 zł)
- wynagrodzenie drużyn konduktorskich wzrosło średnio o 372 zł (wraz z pochodnymi)
- przeciętne wynagrodzenie w spółce będzie wynosić 2.809,19 zł, czyli 97,20 proc. średniego wynagrodzenia w sektorze przedsiębiorstw w 2007 r.
- średni wzrost wynagrodzeń wyniesie 18,99 proc.
I co Wy na to? Piszcie ile faktycznie dostaliście podwyżki do wynagrodzenia zasadniczego.
_________________ ⚠ Bossowie związków zawodowych, zarządy i rady nadzorcze spółek PKP to partacze, nieudacznicy, ludzie niekompetentni! Jest to banda kretynów, idiotów i darmozjadów pierdzących w stołki, którym los PKP zwisa i powiewa!
Ostatnio zmieniony przez Noema dnia 19-03-2008, 12:41, w całości zmieniany 1 raz
Dyżurny ruchu, starszy wiekirm, stażem (32) i stanowiskiem. 275, ale tylko dlatego, że zmieniłem nastawnię i zostałem dorównany do pozostałych, bo miałem o 50 zeta mniej. Obecnie 1500 zł z grupy.
[ Dodano: 11-03-2008, 13:48 ]
Pozostała czwórka na mojej nastawni po 225. Też starsi wiekiem i stażem oraz stanowiskiem. Oprócz jednego.
_________________ Oddajcie za dobre dobrem, a za złe - sprawiedliwością.
Konfucjusz
st.nastawniczy 20lat na wajchach bez leżenia tylko praca i kanapka w locie 225zł * 1320.A po podwyżce tyle samo na konto co w lutym.
Miało być tak pięknie ale trzeba rozejrzeć się za nową pracą bo tu się nic nie zmienia.
Dostałam ok. 200 zł, w grupie mam teraz ok. 1380 zł. Wybaczcie, ale dokładnych cyfr nie podam z oczywistych względów.
Po 19 latach pracy postanowiłam uciekać z PKP. Wydoję jeszcze z zakładu ile się tylko da: wezmę jubileuszówkę, wyślę dzieciaka na kolonię, wykorzystam bilety zagraniczne FIP, trochę sobie pochoruję, w grudniu przedłużę legitymacje kolejowe, których im nie oddam, wykorzystam urlop, na odchodne wezmę bilety FIP i spadam stąd. Na koniec założę im jeszcze sprawę o mobbing.
Potem zacznę pisać książkę o PKP.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum