Jak w poszczególnych spółkach z grupy PKP i pozostałych objętych "porozumieniem" wygląda sytuacja z wydawaniem poświadczeń na nowy rok? Czy możecie potwierdzić informację, że stare poświadczenia będą ważne do 10 stycznia?
czy ktos cos wie na ten temat bo oczywiscie babcinki w wlkp cargo nie maja zadnych informacji a o samych wnioskach to sie obudzily w polowie grudnia
Są ważne. Wczoraj dzwoniłem do działu sprzedaży Kolei Dolnośląskich w Legnicy i uzyskałem informację, że do 10 stycznia można nabywać bilety z ulgą 99% na podstawie legitymacji kolejowych (tych wydawanych przez PKP IC) na rok 2013.
Przy okazji rozmowy pytałem też czy bilety sieciowe roczne kupione na Przewozy Regionalne będą ważne w pociągach KD i niestety takie bilety nie będą honorowane.
'Sieciówki" PR nie będą/nie są ważne nie tylko w KD ale również w KW, KŚl., jak również odwrotnie.
Ja z tym terminem ważności byłbym ostrozny.
Takie małe pytanie - bo przypuszczam , że jesteś z linii legnickiej.
Mając bilet okresowy odcinkowy np. Środa Śl. - Wrocław ( np. miesięczny, niekoniecznie z ulgą ) mogę na odcinku korzystać zarówno z KD jak i PR ?
Bilety jednorazowe lub okresowe (normalne i z ulgą ustawową) nabyte w PR lub KD są wzajemnie honorowane. Można korzystać z pociągów obu przewoźników.
Na linii "legnickiej" od nowego rozkładu jazdy jeżdżą wyłącznie pociągi KD (nie licząc RE do Drezna).
To teraz ranga sieciówki PR zdecydowanie spadnie. Przesiadając się na inny pociąg osobowy trzeba będzie sprawdzić, jaka spółka uruchamia dany pociąg.
Przed chwilą jechałem osobówką PR i ulga do 10 obowiązuje normalnie na starej legitymacji. Póki co to z inf z kasy dowiedziałem się że jeszcze sieciówki nie kupię
Witam
Czy ma ktoś z Panów tekst "Zasady odprawy osób uprawnionych..." z tego roku? Zeszłoroczną wersję widziałem tu na forum ale sporo cen się pozmieniało a szczerze powiedziawszy nie chce mi się liczyć za każdym razem ceny biletu.
Z góry dzięki za pomoc.
mam ale plik ma 13M i nie da się go tu zamieścić. Jeśli podasz mi na Pw jakiś adres to mogę Ci go przesłać.
Próbowałem tu go zamieścić ale nie przeszło , a może jest na to jakiś sposób???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum