[quote="sunxem"]Z zaznaczeniem że dopiero ją wyrabiam w UTK (jestem już po kursie i egzaminie) i czekam tylko na " plastik"[/quot e] a czy mogę zapytac to gdzie robiłeś licencje?
[ Dodano: 09-01-2014, 16:27 ]
przepraszam coś mi niewyszło
[ Dodano: 09-01-2014, 16:52 ]
dzwoniłem do kadr koleii mazowieckich licencja plus swiadectwo,tak mi powiedziała pani
Hehehe u mnie już po... Ale wybrałem innego przewoźnika...
SKM Warszawa Welkam
Już po badaniach okulistycznych, został tylko psycholog ale już z nim nie powinno być problemu
To co proponuje IC i DB Schenker na świadectwo (w sensie pensja - w DB nieco wyższa, ale też jak na Warszawe to strasznie nisko..., nie wspominając już i IC-kach bo tam to zostajesz skazany na głód lub drugi etat po godzinach ) to JEDEN WIELKI śmiech lub płacz z lamentem na sali...
To z jednej strony żal, a z drugiej i brak szacunku dla pracownika, bo tłumaczenie się firmy, że się jest na szkoleniu, to manipulacja, gdyż i tak trzeba podpisać drugi "glejd" na 40000 tys na kilka lat...
Więc to nie dla mnie, tyranie za najnizszą krajową tylko po to aby zdobyć świadectwo i autoryzację na pojazd, czy szlak...
Tajemnica Handlowa... - jeśli wyslesz CV i Cie zaproszą na rozmowę kwalifikacyjną to się przekonasz...
Tutaj podczas świadectwa można spokojnie wyżyć, a z głodu nie umrzesz, mieszkając w Warszawie
Z zaznaczeniem że dopiero ją wyrabiam w UTK (jestem już po kursie i egzaminie) i czekam tylko na " plastik"[/quot e] a czy mogę zapytac to gdzie robiłeś licencje?
dzwoniłem do kadr koleii mazowieckich licencja plus swiadectwo,tak mi powiedziała pani
...ale do mazowieckich tylko z technicznym dobrze mówię ?
Z zaznaczeniem że dopiero ją wyrabiam w UTK (jestem już po kursie i egzaminie) i czekam tylko na " plastik"[/quot e] a czy mogę zapytac to gdzie robiłeś licencje?
...ale do mazowieckich tylko z technicznym dobrze mówię ?
A po co im wykształcenie techniczne? Licencja powinna w zupełności wystarczyć...
Chociaż nie wiem, bo u nich nikt nic nie wie, KM mają bardzo niekompetentne kadry...
Kiedyś do nich dzowniłem to kobieta w kadrach nie odróżniała licencji od świadectwa, nie mówiąc już o tym, że opowiadala mi o pomocniku maszynisty (starej szkole) jak ja jej mówię że musze z licencją iść nowym trybem szkolenia... To wogóle chyba nie wiedziała o co mi chodzi...??
Wymagania:
świadectwo złożenia egzaminu kwalifikacyjnego na stanowisko maszynisty pojazdu trakcji elektrycznej
mile widziane świadectwo złożenia egzaminu kwalifikacyjnego na stanowisko maszynisty pojazdu trakcji spalinowej
nienaganny przebieg dotychczasowego zatrudnienia
umiejętność pracy w zespole
odpowiedzialność, dokładność
dobra organizacja pracy
stan zdrowia wymagany dla oferowanego stanowiska pracy.
Ale tu nic nie piszą o osobach z licencjami... To musiałby być że jest kurs na świadectwo...
Spółka "Koleje Mazowieckie - KM" sp. z o.o. w Warszawie
zatrudni
pracowników na stanowiska: elektromonter i mechanik (rzemieślnik), w celu przeszkolenia na stanowisko pomocnika maszynisty elektrycznego pojazdu trakcyjnego.
Wymagania:
• wyłącznie wykształcenie średnie techniczne w specjalnościach mechanicznej, elektrycznej lub elektrotechnicznej, związanej z rodzajem trakcji,
• umiejętność pracy w zespole,
• odpowiedzialność, dokładność,
• dobra organizacja pracy,
• stan zdrowia wymagany dla oferowanego stanowiska pracy
Ale to jest stara szkoła... Jeśli nie masz wykształcenia technicznego, tylko ogólne - bez zawodu (np. po liceum ogólnokształcącym), to pozostaje Ci licencja maszynisty - zrobiona albo u przewoźnika albo zaocznie.
A po licencji - robisz świadectwo - i po wszystkich pozytywnie zaliczonych egzaminach, jazdach itp itd stajesz się maszynistą...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum