Pan Mateusz Żmuda z WZPR na piątkowej debacie transportowej w Poznaniu poinformował,że mimo niepewnej sytuacji w samej spółce PRy chcą zmodernizować 44 kible z rożnych zakładów,a w jednym z klopów łódzkiego Zakładu PR jest testowany Wi-Fi. EN wiecznie żywy Czyżby Łódź miała mieć poczciwe kible z netem??
Moze mi ktoś odpowiedzieć na dzień dzisiejszy ile zmodernizowanych jednostek en57 posiada Województwo Łódzkie,ile oczekuje modernizacji a ile chcą jeszcze zmodernizować?
Z góry dziękuje
Dzisiaj na poc. Wrocław-Węgliniec o 16.10 jechał EN57AKD-1937. Należy do KD, i jest całkiem fajny (poza silnikami asynchronicznymi ma połówkowe pantografy, drzwi odskokowe), tylko we wnętrzu pomontowali rurki do trzymania się - nie wydaje mi się by były potrzebne. Ale ogółem pojazd bardzo pozytywny.
_________________ PLK - Pazerne Likwidatorstwo Kolei
PR otrzymały 90 mln zł z UE na modernizację taboru.
Centrum Unijnych Projektów Transportowych podpisało umowę z Przewozami Regionalnymi o dofinansowanie dla modernizacji 21 elektrycznych zespołów trakcyjnych przeznaczonych do obsługi połączeń międzywojewódzkich.
Przewozy Regionalne modernizują tabor za unijne pieniądze.
Przewozy Regionalne podpisały umowy z Centrum Unijnych Projektów Transportowych nadofinansowanie w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko dwóch projektów – modernizacji 21 pociągów EN57 oraz 18 wagonów i 5 lokomotyw elektrycznych. Odnowiony tabor będzie obsługiwał połączenia międzywojewódzkie. Całkowita wartość inwestycji wynosi ponad 215 mln zł, z czego kwota dofinansowania ze środków Unii Europejskiej – ponad 122 mln zł.
Wysłany: 04-12-2015, 22:31 En57 aktualnie modernizowane w fps hcp
Witam ktos wie na jakim etapie jest modernizacja en57 w zakladach hcp ? Czy sa juz przyznane trasy dla tego taboru ? Zobaczymy jakis w nowym rozkladzie ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum