A czy most oddadzą przed czerwcem? Wątpię, więc zrobią tylko wpinkę koło Stryszowa oraz koło przystanku Zembrzyce w celu udrożnienia przejazdu trakcja spalinową.
a nie będzie niedługo jakiś wyborów samorządowych?
ale w Małopolsce jest sporo osób niby mądrych niby z uniwersytetu a twierdzą, że kolej jest XIX-wiecznym przeżytkiem - na własne uszy takie rzeczy słyszałem - a Sowa z kolegami na pewno tak uważają, więc dlatego tak to wygląda...
_________________ Tramwaj musi wrócić do Gliwic. Frankiewicz już odszedł!
A czy most oddadzą przed czerwcem? Wątpię, więc zrobią tylko wpinkę koło Stryszowa oraz koło przystanku Zembrzyce w celu udrożnienia przejazdu trakcja spalinową.
"2014-03-12 11:53:44 Autor: ET41 ---.tktelekom.pl
Nawiązanie nowego toru do starego powinno trwać 2x po 2 tygodnie, a nie 2x po 3 miesiące i tu jest sedno problemu.
2014-03-12 12:31:18 Autor: taki tam jeden ---.dynamic.chello.pl
@ET41
Alez oczywiscie - i firma THALYS takiż termin podała jako mozliwy!!! Nie zgodziła sie PLKa - bo im dluzsze zamkniecie, tym lepiej, bo nic nie trzeba robic. Przewoznicy tez nie naciskali - bo dotacje biorą a jezdzic nie trzeba, zyc nie umierac.
A uczciwemu czlowiekowi rzygać sie chce jak to wszystko widzi."
Mam dwa pytania:
1. Co się dzieje w szopie w Suchej? Czy na czas remontu została zamknięta?
2. Czy jeżeli działa nadal, składy jeżdżą drogą okrężną przez Żywiec?
Pytam, bo jeżeli odp. na pytanie nr dwa brzmi 'tak', to fakt, że jeżdżą 'na pusto' jest kolejnym nieporozumieniem.
Mam dwa pytania:
1. Co się dzieje w szopie w Suchej? Czy na czas remontu została zamknięta?
2. Czy jeżeli działa nadal, składy jeżdżą drogą okrężną przez Żywiec?
Pytam, bo jeżeli odp. na pytanie nr dwa brzmi 'tak', to fakt, że jeżdżą 'na pusto' jest kolejnym nieporozumieniem.
Odpowiedź na pytanie nr 2. TAK i to z częstotliwością większą niż gdy rozkład obowiązywał.
Wg PR (i pewnie UMWM) właśnie uruchomienie połączeń p. Żywiec byłyby nieatrakcyjne dla pasażerów więc dla ich dobra, nie ma ich wcale. Autobusy uruchomili z łaski, po protestach. Przyznam, że miałem małe nadzieje na ruch na trasie Sucha B. - Żywiec. Ale może obawiali się, żeby się za bardzo ludziom spodobało?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum