Wysłany: 03-04-2014, 21:06 PR chcą uruchomić więcej połączeń międzynarodowych
W ramach działań na rzecz poprawy wyniku finansowego Przewozy Regionalne zapowiadają uruchomienie nowych połączeń międzynarodowych. Pociągi nadal nie będą jeździć na Ukrainę. Spółka stara się, żeby dodatkowe relacje pojawiły się w nowym, opracowywanym rozkładzie.
Obawiam się o te dotacje. MI nie chce mieć nic wspólnego z PR ale jeśli by się udało pozyskać na międzynarodowe, to będzie przełom. Wtedy iść za ciosem i bić się o międzywojewódzkie. Czekam z niecierpliwością na konkrety...
dddbb -Usunięty- Gość
Wysłany: 05-04-2014, 23:43
Cytat:
MI nie chce mieć nic wspólnego z PR
Ostatnio się im nieco zmieniło - choćby deklaracje pomocy w restrukturyzacji. Może na tej fali uda się coś ugrać.
A choćby pożyczane z Czech Pershingi. Niektóre kible także mają dopuszczenie do jazdy w Czechach. Nie wiem jak z zachodnią granicą. Nie wiem też, jak z wagonami, ale skoro Glacensis miał w składzie nie tylko czeskie pudła...
_________________ Gdyby cały beton PKP przerobić na podkłady, to można by zmodernizować wszystkie czynne szlaki
Skoro tak, to może PR-y wydłużą osobówki Regio do ruskich, do Kaliningradu, jadące z Gdyni do Elbląga. Fajnie by się słyszało: Ding, dong! "Pociąg osobowy Regio spółki Przewozy Regionalne, z Gdyni Chyloni do Kalinigradu..."
szansa jakas by była w związku z mistrzostwami swiata w pilce jest, bo w Kaliningradzie ma być stadion, ale w obecnej sytuacji geopolitycznej wydaje się to watpliwe
Spółka stara się, żeby dodatkowe relacje pojawiły się w nowym, opracowywanym rozkładzie.
Nie do końca jest to prawdą .
W Oddziale we Wrocławiu jest rozważana propozycja przekazania do obsługi pociągów Drezno - Wrocław Gł. - Drezno Spółce Samorządowej KD od rozkładu jazdy 2014/15.
Decyzja który przewoznik bedzie obsługiwa na terenie Polski ł pociagi Wrocław -Dresden nalezy do Urzędu Marszałkowskiego we Wrocławiu.Po przekazaniu obslugi pozostałych pociagów na linii Wrocław -Zgorzelec do KD mozna się spodziewać przekazania od grudnia 2014 ze Urzad Marszalkowski wskaze na KD.
Przewozy Regionalne mogą sonie tylko wnioskować a Marszalek postanowi.
Przewozy Regionalne mogą sonie tylko wnioskować a Marszalek postanowi.
To bardzo dobrze, że Marszałek UMWD podejmie ostateczną decyzję. Wierzę, że będzie przemyślana pod względem ekonomicznym, technicznym i decyzja zostanie podjęta jak najsprawiedliwiej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum