Wysłany: 02-05-2014, 18:31 [KD] Co zrobić, aby dostać tam pracę?
Witam.
Jestem w ostatniej klasie gimnazjum i nie wiem, co mam z sobą zrobić.
Chciałbym zostać maszynistą/konduktorem.
Teraz są dostępne oferty:
https://www.kolejedolnoslaskie.eu/pl/kariera.html
I mam pytanie co muszę spełniać, a więc:
1. Do jakiej szkoły pójść ?
2. Jakie muszę mieć wykształcenie ?
3. Czy są jakieś konkretne wymogi ?
Pytam, bo chcę wiedzieć, co mam robić, aby było dobrze.
Jestem z okolic Kłodzka (Kłodzko, kłodzki, dolnośląskie) i gdzieś w tych okolicach chciałbym iść do szkoły.
4. Czy w ogóle warto zostać maszynistą/konduktorem ?
rokoboko, daj sobie spokój z KD. Nie marnuj sobie życia!
Jak już koniecznie chcesz pracować na kolei to zostań maszynistą (konduktorem może być byle kto, po byle jakiej szkole). Maszynista to zawód bardzo deficytowy, więc będziesz przebierał w ofertach pracy. Po gimnazjum idź do technikum (zawody elektryczne, mechaniczne) - najbardziej wskazany kierunek to elektromechanik (po maturze pomyśl o studiach technicznych). Nie wiem czy jeszcze są dobre technika, bo nasz system edukacji nastawiony jest na masową hodowlę debili. Polacy w Unii Europejskiej mają być tanią siła roboczą i niczym więcej, więc mają być głupi a nie mądrzy.
_________________ ⚠ Bossowie związków zawodowych, zarządy i rady nadzorcze spółek PKP to partacze, nieudacznicy, ludzie niekompetentni! Jest to banda kretynów, idiotów i darmozjadów pierdzących w stołki, którym los PKP zwisa i powiewa!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum