No i również ten ostatni o 17:55 też jest mocno obłożony, bo w kasie pytałam się też o 17:55 i sprawdzała Pani powiedziała, że również nie ma miejsc w 2 klasie i w 1 klasie kilka zostało, ale czasowo za późno do Berlina przyjeżdża, więc ten 14:55 najbardziej mi pasuje.
PaniLady, od nowego rozkładu promocja nadal będzie obowiązywać ceny bez zmian, czyli sprzedaż na PKP IC Poznań od 16 euro, Warszawa, Gdynia od 29 euro, na DB Poz od 19 euro, Warszawa 29 euro
wtedy ceny biletów kształtują się odpowiednio dla podróży z Poz do Berlina 14,75 euro, dla Warszawy 21,75 euro dla 2 klasy, oprócz tego BahnCard 25 ma funkcję RailPlus, czyli 25% zniżkę na pierwszą i drugą klasę od ceny normalnej, ważną na terenie całej Europy, ogólnie bardzo polecam BahnCard korzystałem z niej w ostatnim czasie bardzo często i daje wymierne korzyści szczególnie w czasie podróżowania pociągami ICE
Uwaga podane wyżej ceny obowiązują jedynie przy zakupie biletu za pośrednictwem DB, Resiezentrum, automaty i bahn.de
Dziękuję za informację. Jest wiele cennych, choć niektóre sprzeczne
Generalnie nieco zrewiduję swój pomysł chyba. Już wiem, że np połączenie w sobotę to chyba najgorszy dzień tygodnia. Być może zatem przesunę to na jakiś dzień roboczy. Piątek chociażby.
Doceniając przede wszystkim finansowe zalety połączeń klasy "REGIO" chciałbym jednak zauważyć, że jako mieszkaniec Poznania, chciałbym jednak skorzystać z możliwie jak najszybszego połączenia z Berlinem, do którego de facto mam bliżej niż do Warszawy, a niekoniecznie jeździć po połowie zachodniej Polski i Brandenburgii przez nie wiadomo ile godzin.
Ale dziękuję za wszystkie sugestie.
Z pewnością w momencie konkretyzacji zamierzeń zarzucę Was jeszcze pytaniami
Wiem o co Wam chodzi... Nie zrozumcie mnie źle... Tylko ja już nie mam naście lat, a i sama wizyta nie do końca ma mieć charakter studenckiej wycieczki Nawet jeśli nie ja, to druga osoba nie do końca może oczekiwać noclegu w hostelu. Choć oczywiście wiem, że dziś w wielu miejscach pojęcie (różnica) hotelu i hostelu bardzo się zaciera...
blakop, noclegi w dwójkach też się znajdą nawet w hostelu xD
polecam booking.com
[ Dodano: 20-07-2014, 13:47 ]
Od 8 sierpnia pojawią się dwie pary RE relacji Poznań Główny -Frankfurt Oder, jedna z rana druga po południu,
wyjazd z Poz o 6.40 w Berlinie o 10.09(przesiadka w Frankfurcie Oder),
powrót z Berlina 18.51 w Poz 22.37,
Zapraszam do korzystania z wyżej wymienionego połączenia
Mili Państwo, w przyszłą sobotę wybieram się na jednodniową wycieczkę do Berlina, która rozpocznie się na stacji Zbąszynek. Zamierzam skorzystać z połączenia REGIOexpress Poznań Gł. - Frankfurt (Oder) - Poznań Gł., póki jeszcze jest w rozkładzie, a dalej regionalnym pociągiem niemieckim. Byłbym wdzięczny, gdybyście wskazali, ile konkretnie wyniesie mnie taka podróż, lub doradzili, w jaki sposób przejechać tę trasę najtaniej, jak to tylko możliwe. Nadmienię, że na odcinku polskim mogę skorzystać ze zniżki 80% (rodzina pracownika), moja współtowarzyszka 51% (studencka). Potem już się zbytnio nie orientuję, więc znawców międzynarodowej taryfy PR proszę bardzo gorąco o wskazówki. Próba przeliczenia tego wszystkiego przyprawia mnie o zawrót głowy. Pozdrawiam ciepło.
Taryfa PR dla pociagu RE na odc. do Słubic + przejściówka ( 8 zl ?). W szynobusie niemieckim funkcjonuje automat więc na odc. DB nożna kupic albo bilet jednorazowy ( 11 euro) lub BB-Ticket.
potem zakup BBT za 29 euro przez internet bahn.de lub w kasie albo w pociągu
rail_user, przejściówka kosztuje 10 zł, bilet jednorazowy (Einzelfahrausweis) 9,60 euro,
nie mieszaj i nie wprowadzaj w błąd
co do automatu nie zawsze jest sprawny i można płacić wyłącznie gotówką co jest dużym minusem w dzisiejszych czasach
Notoryczne opóźnienia pociągów z Warszawy do Poznania i Berlina. Z czego wynikają?
Bardzo źle wygląda punktualność pociągów kursujących z Warszawy do Berlina. Tylko jedna trzecia pociągów międzynarodowych dociera do granicy niemieckiej punktualnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum