Właśnie w czwartek widziałem wjeżdżające na wrocławski Dworzec Główny pociągi EIC "Fredro" i TLK "Mieszko". Gdyby nie dodatek szrotów z Olsztyna u tego ostatniego, to pomyliłbym pociągi - "Mieszko" miał lepsze wagony.
_________________ Kłodzko-Wałbrzych - najpiękniejsza kolej świata.
Właśnie, dlaczego na EIC Fredro tak słabe zestawienia są. Miesiąc temu byłem w szoku widząc na Centralnym Fredro do Wrocławia, gdzie w składzie były 4 dwójki w tym - 2 x 144a, 136A i 111arrow bez klimy, ludzie od razu uciekli z tego arrowa, bo sauna w środku i konduktor kazał przejść do innych wagonów. Faktycznie wiele pociągów TLK ma nowsze i lepsze wagony, a Fredro to jakaś zbieranina. Wrzucanie 111arrow bez klimatyzacji to już przesada przy tej cenie.
Viljar, pewnie chodzi Ci o 112A, był to wagon dodatkowy.
sebek, są trzy powody:
* Fredro ma obieg sam ze sobą co daje tygodniowo tylko 10 kursów,
* Fredre zestawia Wrocław,
* Fredro nie jest objęty żadnym planem modernizacji taboru.
Cytat:
Wrzucanie 111arrow bez klimatyzacji to już przesada przy tej cenie.
Napewno na Fredre nie wrzucili wagonów B9nopuv więc jeśli był to rzeczywiście 111Arow to musiał mieć klimatyzację, obojętnie z jakiego projektu przebudowy by był.
@Nebbud, czy mógłbyś nie obrażać innych użytkowników forum, tutaj ludzie piszą, wypowiadają się, ale raczej nie pieprzą głupoty, naprawdę szanuj innych a nie obrażaj.
Zwłaszcza jak coś mówi, ale nie do końca wie o czym. @atakan już to wyjaśnił, ale tylko po części ma rację. Część 111arow z prostokątnymi oknami wypuszczona na samym początku nie posiada klimatyzacji.
* Fredro ma obieg sam ze sobą co daje tygodniowo tylko 10 kursów
Gdyby miał obieg z innym pociągiem to prawdopodobnie też miałby 10 kursów (ew. coś więcej gdyby ten drugi był codzienny) tyle że na 2 różnych pociągach.
Co do 111Arow to z tego co mi wiadomo to bez klimatyzacji jest pierwsze 10 sztuk.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum