Mam pytanie czy można jechać z Katowic do Bohumina na bilecie krajowym do Zebrzydowic? Czy odcinek Zebrzydowice - Bohumin zawsze jest sprawdzany? Bo kiedyś słyszałem, że mogę jechać na krajowym do Zebrzydowic, jak myślicie bez obaw mogę tak kombinować?
Po co tak kombinować? Czy naprawdę szkoda Ci tych 7 zł? Różnica do Zebrzydowic a do Bohumina w cenie biletu jest około 7 zł, więc kup do Bohumina i tyle.
_________________ fb: podróże koleją. Zdjęcia, ciekawostki z podróży
Można kupić bilet relacyjny Katowice-Ostrava za 13 EUR (+ 10 zł za wydanie miejscówki w pociągu). Wyjdzie max. 2 zł więcej niż za EIC Katowice-Zebrzydowice w normalnej taryfie.
Może ponowię pytanie, ale chcę być pewny. W najbliższym czasie będę jechał TLK Chopin z Katowic do Bratysławy i żeby nie przepłacać za bilet na całość trasy mam zamiar kupić go tylko do Zebrzydowice Gr i następnie w Bohuminie kupić bilet na dalszą trasę. Czy jeśli kupię bilet do Zebrzydowice Gr mogę swobodnie dojechać na nim do Bohumina? Pierwszy raz będę tak jechał i wolę wiedzieć czy nie spotka mnie niemiła niespodzianka przy kontroli. Czytałem kiedyś, że ponoć władza konduktorska IC kończy się na granicy, czy to prawda? Kasa w Bohuminie jest całodobowa?
P.S. Proszę o konkretne odpowiedzi. Z góry bardzo dziękuję
Dziękuję za pomoc. I teraz chciałbym omówić z wami kolegami kilka kwestii po tym jak już kupiłem bilet tylko do Zebrzydowic, a nie do granicy. Powód jest taki, że kasjerka powiedziała, że muszę jej pokazać bilet czeski od granicy, bo inaczej mi takiego nie da. I teraz pytanie jakim prawem? Druga kwestia - od kiedy nie można wybrać sobie wagonu, w którym się chce jechać?
P.S. Jaka teraz mnie może spotkać sytuacja w pociągu podczas kontroli przy posiadaniu biletu tylko do Zebrzydowic?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum