Dlaczego nie ma w rozkładach sezonowych "Asnyka" z Łodzi do Helu. Zawsze ten pociąg miał wysoką frekwencję latem, dziwne są te rozkłady a potem narzekania PKP IC na spadek przewozów, brakuje podstawowych składów sezonowych nad morze, a konkurencja PR jakoś potrafi uruchomić IR Lazur.
Rozumiem, że jest A1 z Łodzi do Trójmiasta, jednak nie wszyscy korzystają z samochodów jadąc na urlopy.
"Asnyk" już drugi rok nie jeździ. Niestety, ostatnimi laty ten pociąg miał bardzo kiepską frekwencję, między innymi ze względu na długi czas przejazdu.
Bardzo proszę o pomoc - czy na tym filmie przedstawiającym pierwszy w tym roku EIC Fregata https://www.youtube.com/watch?v=U1IWu2G1uiE wagony 2. klasy zaraz za barowym to 141A po modernizacji z klimatyzacją i gniazdkami?
MichałK, MichałK, nie, żaden wagon w tym składzie nie posiada klimatyzacji. Wagony licząc od początku składu to szósty i siódmy wagon 111Arow z kwadratowymi oknami ma gniazdka, ale nie przy każdym fotelu. Jeśli chcesz mieć pewność, to na 100% pierwszy wagon 1 klasy posiada w każdym przedziale gniazdka.
TLK Szyper so Świnoujścia miał wczoraj tylko 3 dwójki i 2 sypialne to standardowe zestwawienie? nie za krótki.Z Katowic pojechał praktycznie z kompletem podróżnych a gdzie pozostałe stacje
Widziałem dzisiaj TLK Szyper Świnoujście - Katowice na przedmieściach Bytomia z pewnej odległości, ale wydaje mi się, że zestawienie było 2 sypialne i 4 dwójki, w tym 2 x bezprzedziałowe i jedna to była zdeklasowana jedynka, nie zauważyłem w składzie 1 klasy.
W zestawieniach pociągów TLK "Szyper" nie prowadzi 1 klasy, prowadzi trzy wagony klasy drugiej w tym jeden zdeklasowany i bardzo dobrze zrobili w końcu PIC troszkę coś zaczyna robić w dobrym kierunku. "Szyper" nie prowadzi dwóch wagonów sypialnych tylko jeden sypialny i jeden z miejscami do leżenia.
Wakacje 2022. PKP z pomysłem bezprzedziałowych pociągów nad morze. Pasażerowie krytykują.
PKP zamieniło TLK na Intercity w nocnych połączeniach nad morze. Oznacza to, że pasażerowie jadący z Łodzi przez Warszawę do Kołobrzegu będą podróżować bezprzedziałowym pociągiem. PKP zapowiada, że to "wyższy standard podróży", ale pasażerowie są innego zdania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum