Dużo osób to wie, to nie jest żadna tajemnica.
Jak by koleżanka przeglądnęła odpowiedni dział forum, to też by wiedziała. ;-)
Żeby nie było, że jestem zły.
Czy ktos może wie dlaczego wciąż jest wstrzymana sprzedaz biletów na Kiepurę na grudzień 2014?Juz od dłuższego czasu nie ma możlwości kupna w kasach międzynarodowych-czy wynika to ze zmiany rozkładu w grudniu br. czy z czegoś innego?
Wysłany: 01-09-2015, 20:58 EN Kiepura obowiazkowa rezerwacja w Niemczech
Czesc wszystkim! Wczoraj jechalem Kiepura z Berlina do Kolonii. Zajalem miejsce w sliperetce. Przyszedl niemiecki konduktor, sprawdzil bilet i powiedzial ze w tym wagonie jest obowiazkowa rezerwacja kosztujaca 4 euro. Jesli nie mam ochoty placic 4 euro moge przejsc do wagonow z miejscami do siedzenia z przodu skladu pociagu. Jako ze spodobal mi sie komfort to zaplacilem i zostalem, ale czy ktos spotkal sie kiedys z sytuacja tego typu, skoro sliperetka jest tez traktowana jako wagon 2 kl? (nawet tak mam na tej nieszczesnej miejscowce). Konduktor mowil tak po angielsku jak ja po niemiecku wiec nie drazylem tematu
_________________ LOT- jesteś pod dobrymi skrzydłami
W takim razie dlaczego zaproponowal mi przejscie do innych wagonow? Przy zakupie biletu tez nie bylo nic o obowiazkowej rezerwacji miejsc siedzacych na ten pociag.
_________________ LOT- jesteś pod dobrymi skrzydłami
a tak precyzyjnie pociąg od Berlina kursuje jako CNL 456 z wagonami z Warszawy i Pragi objęte obowiązkowa rezerwacja miejsca ponadto prowadzi wagony klasy drugiej kategorii IC bez rezerwacji
Sunseed: Masz szczęście że kanar niemiecki tak Cię potraktował . W tym wagonie o przejeździe decyduje obsługa a od Berlina jest to wagon tylko do wysiadających.I dlatego proponował przejście do jednego wagonu bez rezerwacji.A z pytaniami o restauracyjny i prysznic to sobie robisz jaja.Jeżeli jechałeś tym wagonem to wiesz jak wygląda.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum