Oj zapłakało i jak po przejechaniu Bohumina. Będzie się trzeba bić o poprawę połączeń, w normalnych godzinach dla podróżnych! Tak samo o remont wąskich gardeł oraz 11km odcinek śląskiego odcinka linii 117 do przynajmniej 50-60km/h
Ciekawe ile to da . Jak byliśmy na spotkaniu odnośnie konsultacji była rozmowa i kobiety z PR mówiły że na 117 całkiem rządzi MZPR i twierdzi że pociągi są nierentowne. Chociażby zlikwidowany 22:36 do Wadowic. Podobno pusty jeździł
_________________ PKP PLK - SWOJE KADRY BETONUJEMY PROFESJONALNIE
Będzie się trzeba bić o poprawę połączeń, w normalnych godzinach dla podróżnych!
W sytuacji nędzy na linii pociąg przyspieszony w godzinach takich sobie nie jest dobrym pomysłem. Powinno być np. coś co przyjeżdża do Krakowa przed ósmą rano, a powrotny nie o 13.30 tylko np. 15.30, albo po 16. Trzeba koncentrować się na dojazdach szkolnych i pracowniczych które dają największą frekwencję.
ecavon napisał/a:
Tak samo o remont wąskich gardeł oraz 11km odcinek śląskiego odcinka linii 117 do przynajmniej 50-60km/h
nynuś, MZPR uruchamia i daje składy na tą linię. Większość linii należy pod PLK Nowy Sącz do kilometra 47. I do tego kilometra jest prędkość 50km/h. 22:36pusty jeździł? Chyba w sobotę
Skład o 22:36 akurat w soboty nie jeździł. Z mojej strony jeszcze tylko powrót kibla z Bohumina:
http://www.tm7.pl/cpg1418/displayimage.php?pos=-14905
Monciak jedzie już dziś po nowemu, ale to tak nawiasem mówiąc.
Jeżeli połączenie do Bohumina i jeszcze jeden pociąg z rana do Bielska jest likwidowane to pora aby tez ograniczyć godziny pracy na przejazdach . ja wynika z rozkładu to są dosyć odległe przerwy w kursowaniu pociągów na linii Wadowice -Bielsko ...........
Mnie to osobiście dziwi, że pozbywa się popularnych pociągów vel Bogumin, czy Zilina a w to miejsce daje się osobówki. Można zapytać co daje takie działanie. W weekendy linia praktycznie nie istnieje. Po co komu pociag na pół roku , ktory się anuluje?
_________________ Walka o pociągi w Malopolsce trwa i trwać będzie. 4 czewca czarny dzień dla Kryniczanki i rekord Białej:(
Pozdrawiam rufio198
Przejechane km 62000 rok 2009 i 44420 w 2010
Państwowy czeski przewoźnik kolejowy rozszerza ofertę swoich połączeń do Polski. 1 marca ČD uruchomią nową linię łączącą Ostrawę z Krakowem, która zastąpi wycofane po zaledwie trzech tygodniach kursy realizowane wspólnie z Przewozami Regionalnymi. Tym razem międzynarodową trasę pokonywać będą jednak... autobusy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum