Rozwiązanie z ilością autobusów jest tymczasowe - były o tym artykuły po otwarciu.
A jak tam upchasz te autobusy, ktore odjezdzaly z pl.Szewczyka (przed remontem) zachowujac ich rozklady jazdy?
Moim zdanie mogli zrobic kilku poziomowy dworzec i polaczyc z PKSem.
Dworzec w Katowicach ma zaledwie 2 lata a już wymaga remontu! Na nowym, otwartym w 2012 roku, dworcu w Katowicach zamknięto schody prowadzące do tunelu i peronów. Powód? Ze schodów odpadły płyty, którymi je pokryto.
No i zaczyna się. Trole okupują dworzec w Katowicach, będąc o 2:00 w nocy można przysiąść tylko w kawiarni za opłatą za kawę. Większość siedzeń jest okupowane przez troli z unoszącym się smrodem jak za dawnych lat starego dworca w Katowicach. To już chyba po dworcu.
@Taurus: bo ochrona ma w dupie. nawet w dzien nie widza ludzi jezdzacych rowerem po holu.
natomiast b.czesto widze ochroniarzy jak: pala papierosa, plotkuja, znudzeni opieraja sie o barierke, albo ich w ogole nie ma.
LoloPendolo -Usunięty- Gość
Wysłany: 25-02-2015, 18:10
Taurus, masz racje. Ja w końcu nie wytrzymałem i podeszłem do tej "Niby ochrony" zwrócić im uwagę. Z uśmiechem na twarzy odpowiedział, że "menelnia" ma okres ochronny przez zime. Nie wiem, czy to prawda, czy raczej postanowili ze mnie zrobić idiotę. Odpowiedź pozostawię osobie, która jest w temacie...
Podejrzewam że mieli rację. Nie wiem co to za przepis ale słyszałem już o nim kilka razy że do końca marca mają okres ochronny. Może to nawet nie przepis ale naciski aby nie doprowadzać do "skandali".
Tylko dlaczego zawsze są to dworce. Ciekawy byłbym reakcji ochrony jakby się zagnieździli na korytarzach na przykład Urzędu Marszałkowskiego.
W roku 2010 w Katowicach przeprowadzono rozbiórkę budynku dworca kolejowego w Katowicach, który został wzniesiony w roku 1972. W jego miejsce w roku 2013 oddano do użytku dworzec kolejowy, podziemne stanowiska komunikacji miejskiej oraz centrum handlowe.
Miasto Katowice chce naprawy schodów na dworcu PKP.
Władze Katowic chcą porozumieć się z PKP SA w sprawie naprawy nieczynnych schodów ruchomych na nowym dworcu PKP. To efekt skarg podróżnych, którzy mają problem z dotarciem na dworzec autobusowy w centrum śląskiej aglomeracji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum